Od gripe preminule dvije osobe sa slavonskobrodskog područja

Na vrhuncu smo sezone gripe, a iz Opće bolnice Dr. Josip Benčević potvrđeno nam je da su od gripe preminule dvije osobe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.01.2019


 Kako smo ranije danas pisali, sezona gripe je na svom vrhuncu. Diljem Hrvatske broj oboljelih raste iz dana u dan, a slična situacija je i u Brodsko-posavskoj županiji. Sada možemo potvrditi da su od gripe preminule dvije osobe u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević.

"Od početka sezone u jedinici za intenzivno liječenje je primljeno 10-ak pacijenata s teškim oblikom upale pluća kod kojih se smatralo da se radi o virusu gripe što je i kod većine i dokazano molekularnim metodama detekcije virusa u brisu nosa ili ispirku nosne sluznice. Nažalost, dva bolesnika koja su imala potvrđenu infekciju virusa infulence su preminula. To su bolesnici mlađi od 65 godina od kojih je jedna bolesnica ima zloćudnu bolest limfnih čvoreve. Drugi bolesnik je prevežen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Imamo još dokazanih slučajeva u bolnici koji su teži oblik, ali su svi trenutno stabilni", rekao nam je dr. Ivica Čabraja, voditelj Odjela za infektologiju Opće bolnice Dr. Josip Benčević.

Prema informacijama županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a podacima koji su prikupljeni s bolničkih odjela i ambulanti broj oboljelih u Brodsko-posavskoj županiji prešao je brojku od 2000. Broj novooboljelih i dalje raste.

"Prema podacima koji su preliminarni, prošli tjedan smo imali oko 750 prijava oboljelih od gripe, uspoređujući s tjednom prije kada je bilo 800 oboljelih, podaci nam govore da je vrhunac sezone", rekao nam je doc.prim.dr.sc. Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Zadnje vijesti

Započinje jesenska deratizacija na području Slavonskog Broda

Projurio kraj znaka stop, probio zid kuće i preminuo na mjestu

Priznanja brodskoj bolnici za doprinose u ratu i miru

FOTO GALERIJA

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja

Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika