Od 6.svibnja u BiH (i) sa graničnim propusnicama

Temeljem Sporazuma između Republike Hrvatske s jedne i Bosne i Hercegovine s druge strane o pograničnom prometu i suradnji u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj i Policijskoj postaji Nova Gradiška od ponedjeljka 6.svibnja 2013.godine, građani će, koji to žele, moći podnijeti zahtjeve za izdavanje pograničnih propusnica. 

Autor: BrodPortal | Datum objave: 06.05.2013
Prema važećem Sporazumu pograničnim područjem smatra se područje uz zajedničku državnu granicu u dubini od 5 kilometara od državne granice koje uključuje naselja u Republici Hrvatskoj te su na njima određeni granični prijelazi na kojima će građani moći prelaziti granicu na temelju izdane pogranične propusnice.

U PU brodsko-posavskoj ističu da pravo na pograničnu propusnicu imaju građani RH i BIH koji imaju prebivalište u pograničnom području, dakle u dubini od 5 km od državne granice. Cijena pogranične propusnice iznosit će 60 kuna i izdavat će se s rokom važenja od 5 godina s mogućnošću produljenja za još 5 godina. Jedna od povlastica koje granična propusnica donosi je da se njome  može prijeći državna granica i na graničnim prijelazima koji nemaju karakter međunarodnog te da omogućuje neprekidni boravak u pograničnom području druge strane državne granice do 7 dana.

U granične propusnice odrasli mogu upisati i svoju djecu mlađu od 14 godina. Uz zahtjev za izdavanje pogranične propusnice građani trebaju priložiti svoju identifikacijsku ispravu, dvije fotografije i dokaz o uplaćenoj naknadi, a za malodobnu djecu rodni list i domovnicu. Za detaljne informacije o izdavanju pogranične propusnice građani se mogu obratiti Policijskoj upravi brodsko-posavskoj na broj telefona 211-102 ili Policijskoj postaji Nova Gradiška 211-630.

{youtube}Eza_8iWFEcs|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji