Očekujemo još snijega

Mnoge starije generacije uvijek su govorile kako je veljača mjesec u kojem je vrijeme najpromjenjivije prirode. Da je ove godine zaista tako možemo sa sigurnošću potvrditi kada se veljača bliži kraju.

Autor: Maja Medunović | Datum objave: 20.02.2013


Okrenemo li se iza sebe možemo se sjetiti lijepih ugodnih sunčanih dana u kojima smo uživali u šetnjama i druženju na zraku. Pogledamo li vremensku prognozu, ispred sebe možemo vidjeti kako nam se smiješe veliki snježni oblaci koji javljaju da zimi još nije došao kraj.

Mislili smo da je zima polako na izmaku i da oblaci čuvaju snijeg za sljedeću godinu, ali prevarili smo se. Kako meteorolozi najavljuju u snježnim pahuljama uživat ćemo gotovo do kraja veljače. Zimske gume i lopatice za čišćenje još uvijek moraju biti sastavni dio vaše zimske opreme, ako krećete na posao ili možda na duži put. Oni željni šetnje ne mogu spremiti kape, šalove i rukavice kako su to činili prethodnih dana. Temperature koje su najavljene bit će čak do -5 Celzijevih stupnjeva, što je dokaz da se zima doista ne šali.

Oborine koje nam prijete nadamo se da su zadnji nalet zime i da ćemo ubrzo moći uživati u sunčanim kavama na terasama brodskog Korza. Na sljedeće zrake sunca još ćemo malo pričekati zato svi ljubitelji zime uživajte u vremenu koje je pred nama, a krećete li na put povećajte oprez i prilagodite vožnju zimskim uvjetima zbog vaše sigurnosti i ostalih sudionika u prometu. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja