Očekivani poraz odbojkaša Marsonije od Murse

Kao i kup utakmici, sada su i u prvenstvu Superlige odbojkaši osječke Murse bili bolji od domaće Marsonije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.02.2020
 Osječani zajedno s Rijekom drže vrh na ljestvici te se nalaze među 4 najbolja kluba u Hrvatskoj. Takvoj ekipi odbojkaši Marsonije suprotstavili su se u 3. setu, ali niti njega nisu riješili u svoju korist te je pobjeda sa čistih 3:0 pripala Mursi.

Imao je trener odbojkaša Marsonije Milenko Lubina problema sa sastavom iz razloga što na treninzima nije imao sve igrače. Još je ostao bez Jakše Dorića koji je otišao u Vijetnam, dok je Josip Odobašić ozlijeđen. Pojedini poput Ivana Džebe dolaze samo na utakmice ili na trening petkom koji je uoči utakmice. Sve su to okolnosti zbog kojih se Brođani u prva 2 seta nisu mogli suprotstaviti Osječanima. Tek u posljednjem 3. setu igralo se izjednačeno te do kraja neizvjesno, ali je unatoč svemu gostujuća ekipa došla do pobjede s 3:0.

Od početka utakmice odbojkaši Murse imaju sigurnu prednost. Sve je u njihovoj igri bilo besprijekorno, od prijema, igre u polju, tehničara koji je dobrim loptama hranio svoje napadače, pa do bloka i obrane. Takvu igru i dominaciju Osječani su pokazali u prva 2 seta koja su dobili s 2 puta po 25:15. Tek u 3. setu odbojkaši Marsonije su proigrali te su pokazali pravu igru. Ekipe su izmjenjivale u minimalnim vodstvima s tim da su Brođani u većem dijelu tog seta bili u prednosti. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj je na kraju odlučila jedna lopta, a ona je otišla na stranu Murse koja je taj set dobila na razliku s 25: 23 što je značilo njihovu konačnu pobjedu s 3:0. Ako što može radovati trenera Lubinu u ovom susretu je igra najmlađeg na parketu Alena Šunića.

Za osječku Mursu ovo je bila 13 pobjeda te imaju 3 poraza, dok isti omjer ima i vodeća Rijeka. Odbojkaši Marsonije su na 8. mjestu sa 6 pobjeda i 10 poraza te imaju vrlo male izglede domaći se 6. mjesta i plasmana u Ligu za prvaka.

Zadnje vijesti

U Hrvatskoj 49 novooboljelih, ukupno 635, preminuo 4, a ozdravilo 45 osoba

Građani Slavonskog Broda i okolnih općina bez pitke vode

Prestanak obvezne vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima od 31. ožujka 2020.

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji