Očekivani poraz Broda na Savi od Trešnjevke

Košarkašice Broda na Savi tijekom ovog tjedna protiv Trešnjevke iz Zagreba odigrale su unaprijed utakmicu 17. kola Prve lige iz razloga što obje ekipe za vikend nastupaju na završnici državnog prvenstva u kategoriji kadetkinja. S obzirom da je u prvom dijelu sezone u Zagrebu bilo 109:62 za Trešnjevku, sada su Brođanke na domaćem terenu doživjele nešto manji poraz s 92:53.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.02.2019


Očita je razlika u kvaliteti između Broda na Savi i Trešnjevke koja je nedavno pobijedila i aktualne prvakinje košarkašice Medveščaka. S obzirom da je trener Brođanki Dražen Rimarčuk bio bez jedine seniorke Elle Đukić, juniorsko – kadetski domaći sastav protiv dobre Trešnjevke pružio je koliko objektivno može u ovom trenutku.

Nakon početnih 2:2 Trešnjevka odlazi na 7:2, dok je prva četvrtina završila s vodstvom gošći od 19:12. U tih prvih 10. minuta mlade igračice Broda na Savi sasvim solidno su držale protiv objektivno jačeg i kvalitetnijeg protivnika. Zagrepčanke su do poluvremena svoju razliku povećale na 40:21, dok se slično nastavilo u drugom poluvremenu. Tako je Trešnjevka uoči posljednje četvrtine imala 62:38, da bi domaći trener dok kraja priliku dao svim igračicama koje je imao na raspolaganju budući da je bio izvjestan pobjednik ovog susreta koji se znao i prije njenog početka. Na kraju su Zagrepčanke došle do svoje 12 pobjede u sezoni, dok su kod ekipe trenera Deana Nemeca u kojem su i dvije Amerikanke prednjačili centri. Tako je Josipa Pavić postigla 20 koševa te je imala 9 skokova, dok je Marta Savić uz 19 poena u svoju statistiku upisala također 9 skokova.

U sastavu Broda na Savi je najučinkovitije bile su Edita Poljac sa 16, Mihaela Lazić sa 14 te Nika Kurdija s 10 koševa.

Treneru Rimarčuku prvenstvena utakmica protiv Trešnjevke poslužila je kao dobro priprema za završnicu državnog prvenstva u kategoriji kadetkinja. S obzirom da su većina igračica Broda na Savi uglavnom kadetkinje, njih ove subote u Splitu očekuje polufinalni susret Prvenstva Hrvatske protiv domaće Koš. akademije „Žane Lelas“.

Nastup ovog vikenda u Splitu kadetkinja Broda na Savi bit će 8 plasman neke od mlađih selekcija na završni turnir u posljednjih 8 godina koliko postoji ovaj klub što je lijep uspjeh.

Zadnje vijesti

Brođani superiorno do finala

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću