Obranjeni prvi poslijediplomski radovi na brodskom Sveučilištu

Na brodskom Sveučilištu obranjen prvi završni rad na poslijediplomskom specijalističkom studiju i prva doktorska disertacija

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2020


 Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, obranjena je prva doktorska disertacija. Obranio ju je Josip Sertić, i upisao se u povijest. Kako kaže, kada je počeo studirati na Strojarskom fakultetu, o osnivanju Sveučilišta, moglo se samo sanjati. Čast je time još veća.

Kako ističu sa Sveučilište, daleko je to od postignuća jednog pojedinca. Prva obrana disertacije, značajna je i za Strojarski fakultet, i Sveučilište u cjelini. 

Dodanoj vrijednosti Sveučilišta doprinio je i Dražen Šoštarić, stručni specijalist inženjer strojarstva koji je obranio završni rad na poslijediplomskom specijalističkom studiju. Iako je iz Zagreba, odabrao je studirati u Slavonskom Brodu. 

Za novoosnovano Sveučilište, jučer je zato bio još jedan velik dan. Kao i za cijelu Akademsku zajednicu. I dok je na Strojarskom fakultetu počela 59. akademska godina, za sveučilište je prva pa su pred svima još brojni izazovi. 

Zadnje vijesti

11 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

S Angolom za nastavak velikog niza protiv afričkih zemalja

Županija objavila natječaj za stipendije redovitim studentima

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu