Obnovit će 3D sliku od 1300m2 na brodskom Malom gradskom kupalištu

Prije osam godina, slavonskobrodski a potom slijedom niza fascinantnih likovnih remek djela izrade 3D slika diljem svijeta likovni umjetnik Filip Mrvelj, Brođanin, na prostoru tzv.malog gradskog kupališta uz Savu izradio je atraktivnu i nikad do tada viđenu 3D sliku sa savskim motivima.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.05.2019
Obnovit će 3D sliku od 1300m2 na brodskom Malom gradskom kupalištu
 Ta slika površine čak 1300 m2, godinama je odlijevala vremenu i plijenila pažnju i izazivala divljenje brojnih šetača, ali je zbog Savina vodostaja i otpada i taloga koje je Sava donosila slika je polako gubila svoj sjaj. Gradska Turistička zajednica Slavonskog Broda uz želju i spremnost samog Filipa Mrvelja odlučila je sliku obnoviti.

Sa tim u vezi na prostoru slike koja će biti ubrzo restaurirana održana je presica gradske TZ, Filipa i predstavnika Hrvatskih voda. Hrvatske vode će cijeli prostor slike čim Savin vodostaj omogući temeljito očistiti, isprati i pripremiti da Mrvelj može krenuti sa restauracijom.

Filip se raduje povratku na staro mjesto i odlučan je i spreman slici vratiti stari sjaj. 

-I danas me ljudi zovu i čestitaju na toj slici, a i moja je želja da svome Brodu unatoč brojnim obvezama diljem Europe i svijeta tu sliku obnovim baš kako je bila i prije osam godina. Kad već o njoj govorimo malo se zna da je to tada sa svojih 1300m2 bila najveća 3D slika na svijetu. To je nešto što će uvijek ostati u mome sjećanju, to je projekt na početku moje tzv.3D karijere, ovo vraćanje "na" nju jako me raduje. Moj plan je da u svibnju obnovim ovu sliku sa bojama i bude "osvježena" za nekoliko idućih godina. Slika je još vidljiva i nakon osam godina i na neki način će olakšati cijeli posao, iako puno ovisi o samim pripremama prostora slike. Za njeno obnavljanje potrošit će se stotine litara podloge, boje i zaštite, ali kada bude gotova izgledati kao i 2011. Slike u 3D formatu radio sam i radim diljem svijeta, od Švedske do Katara, Bangkoka, Istanbula, Sofije, Beča, Graza, Švicarske, u Njemačkoj sam napravio stotinjak slika, ali kući u svoj Slavonski Brod uvijek se rado vraćam i sretan sam da ćemo ovu sliku na malom gradskom kupalištu obnoviti, kad vrijeme posluži sve bi trebalo biti završeno za 10-ak dana-kazao je za Brodportal Filip Mrvelj.  

Zadnje vijesti

Upravljajući automobilom u alkoholiziranom stanju i pod zabranom skrivio prometnu nesreću

Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, alkoholizirani vozač izgubio kontrolu na vozilom

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

VIJESTI

I dalje nadzori prometa

Upravljajući automobilom u alkoholiziranom stanju i pod zabranom skrivio prometnu nesreću

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj