Obnovit će 3D sliku od 1300m2 na brodskom Malom gradskom kupalištu

Prije osam godina, slavonskobrodski a potom slijedom niza fascinantnih likovnih remek djela izrade 3D slika diljem svijeta likovni umjetnik Filip Mrvelj, Brođanin, na prostoru tzv.malog gradskog kupališta uz Savu izradio je atraktivnu i nikad do tada viđenu 3D sliku sa savskim motivima.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.05.2019
Obnovit će 3D sliku od 1300m2 na brodskom Malom gradskom kupalištu


 Ta slika površine čak 1300 m2, godinama je odlijevala vremenu i plijenila pažnju i izazivala divljenje brojnih šetača, ali je zbog Savina vodostaja i otpada i taloga koje je Sava donosila slika je polako gubila svoj sjaj. Gradska Turistička zajednica Slavonskog Broda uz želju i spremnost samog Filipa Mrvelja odlučila je sliku obnoviti.

Sa tim u vezi na prostoru slike koja će biti ubrzo restaurirana održana je presica gradske TZ, Filipa i predstavnika Hrvatskih voda. Hrvatske vode će cijeli prostor slike čim Savin vodostaj omogući temeljito očistiti, isprati i pripremiti da Mrvelj može krenuti sa restauracijom.

Filip se raduje povratku na staro mjesto i odlučan je i spreman slici vratiti stari sjaj. 

-I danas me ljudi zovu i čestitaju na toj slici, a i moja je želja da svome Brodu unatoč brojnim obvezama diljem Europe i svijeta tu sliku obnovim baš kako je bila i prije osam godina. Kad već o njoj govorimo malo se zna da je to tada sa svojih 1300m2 bila najveća 3D slika na svijetu. To je nešto što će uvijek ostati u mome sjećanju, to je projekt na početku moje tzv.3D karijere, ovo vraćanje "na" nju jako me raduje. Moj plan je da u svibnju obnovim ovu sliku sa bojama i bude "osvježena" za nekoliko idućih godina. Slika je još vidljiva i nakon osam godina i na neki način će olakšati cijeli posao, iako puno ovisi o samim pripremama prostora slike. Za njeno obnavljanje potrošit će se stotine litara podloge, boje i zaštite, ali kada bude gotova izgledati kao i 2011. Slike u 3D formatu radio sam i radim diljem svijeta, od Švedske do Katara, Bangkoka, Istanbula, Sofije, Beča, Graza, Švicarske, u Njemačkoj sam napravio stotinjak slika, ali kući u svoj Slavonski Brod uvijek se rado vraćam i sretan sam da ćemo ovu sliku na malom gradskom kupalištu obnoviti, kad vrijeme posluži sve bi trebalo biti završeno za 10-ak dana-kazao je za Brodportal Filip Mrvelj.  

Zadnje vijesti

Bespilotne letjelice i za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slavonskog Broda

Košarkaši Rekord Tima poraženi u završnici utakmice

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos