Objavljen natječaja za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

Brodsko-posavska županija objavila je javni natječaj za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Brodsko-posavske županije u sufinanciranju projekta Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kod fizičkih osoba na području Brodsko-posavske županije za 2014. godinu-drugi krug.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 11.03.2014


Davatelj sufinanciranja je Brodsko-posavska županija, a predmet sufinanciranja je ugradnja sustava obnovljivih izvora energije: solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju, sustav za korištenje biomase - sustav s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje.

Financira se ugradnja sustava OIE u kućanstva Brodsko-posavske županije tijekom 2014. godine i to ugradnja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju u kućanstvima, sustava s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje. Broj sufinanciranih projekata bit će objavljen u drugom krugu natječaja.

Pod sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se isključivo solarni toplinski kolektori za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potpore grijanju koji se sastoje minimalno od komponenti solarni toplinski kolektori, nosači solarnih toplinskih kolektora, spremnici tople vode te ostale opreme solarnog kruga (oprema za automatsku regulaciju, pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili, izolirani cjevovod i pribor za postavljanje) i sustavi za korištenje biomase i to sustavi s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje koji se sastoje od komponenti spremnik drvne sječke/peleta, sustav za dobavu drvne sječke/peleta s pužnim vijkom, kotao na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva, plamenik za drvnu sječku/pelete, oprema za automatsku regulaciju kotla, spremnici tople vode (toplinski spremnik za pirolitički sustav je obvezan), kotlovska pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili (zaporni, nepovratni i sigurnosni) i pribor za postavljanje.

Korisnici sufinanciranja su fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije i koje ulažu vlastita sredstva i to u iznosu od najmanje 50% opravdanih troškova ulaganja u projekte za koje se raspisuje Natječaj.

Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti i fizičke osobe suvlasnici višestambenih zgrada koji se na Natječaj prijavljuju putem upravitelja zgrade ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirat će se u iznosu od 50% nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn(sa PDV-om) po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme sustava za korištenje OIE nastale nakon 01. listopada 2013. godine.

Više o uvjetima natječaja i kako se prijaviti pogledajte na službenim stranicama županije OVDJE.

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu