Objavljen natječaja za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

Brodsko-posavska županija objavila je javni natječaj za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Brodsko-posavske županije u sufinanciranju projekta Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kod fizičkih osoba na području Brodsko-posavske županije za 2014. godinu-drugi krug.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 11.03.2014
Davatelj sufinanciranja je Brodsko-posavska županija, a predmet sufinanciranja je ugradnja sustava obnovljivih izvora energije: solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju, sustav za korištenje biomase - sustav s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje.

Financira se ugradnja sustava OIE u kućanstva Brodsko-posavske županije tijekom 2014. godine i to ugradnja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju u kućanstvima, sustava s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje. Broj sufinanciranih projekata bit će objavljen u drugom krugu natječaja.

Pod sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se isključivo solarni toplinski kolektori za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potpore grijanju koji se sastoje minimalno od komponenti solarni toplinski kolektori, nosači solarnih toplinskih kolektora, spremnici tople vode te ostale opreme solarnog kruga (oprema za automatsku regulaciju, pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili, izolirani cjevovod i pribor za postavljanje) i sustavi za korištenje biomase i to sustavi s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje koji se sastoje od komponenti spremnik drvne sječke/peleta, sustav za dobavu drvne sječke/peleta s pužnim vijkom, kotao na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva, plamenik za drvnu sječku/pelete, oprema za automatsku regulaciju kotla, spremnici tople vode (toplinski spremnik za pirolitički sustav je obvezan), kotlovska pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili (zaporni, nepovratni i sigurnosni) i pribor za postavljanje.

Korisnici sufinanciranja su fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije i koje ulažu vlastita sredstva i to u iznosu od najmanje 50% opravdanih troškova ulaganja u projekte za koje se raspisuje Natječaj.

Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti i fizičke osobe suvlasnici višestambenih zgrada koji se na Natječaj prijavljuju putem upravitelja zgrade ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirat će se u iznosu od 50% nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn(sa PDV-om) po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme sustava za korištenje OIE nastale nakon 01. listopada 2013. godine.

Više o uvjetima natječaja i kako se prijaviti pogledajte na službenim stranicama županije OVDJE.

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge