Obitelj Drozdek stari štagalj pretvorila u moderan dom

Zanimljiva ideja kako tradicionalni poljoprivredni objekt pretvoriti u moderan obiteljski dom dolazi iz mjesta Živike u Općini Oriovac.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.01.2020
Obitelj Drozdek stari štagalj pretvorila u moderan dom
 Portal Agroklub.com donosi priču kako su od staroga štaglja Dalibor i Jelena Drozdek stvorili moderan dom.

"Ideju sam dobio promatrajući štagalj dok sam sa suprugom pio kavu. Nije joj se odmah svidjela, no uskoro je promijenila mišljenje, tako da smo 2012. godine krenuli s radovima koji su trajali punih godinu dana", kaže Dalibor koji je fotografiju preobrazbe štaglja u obiteljski dom objavio na Facebook grupi Majstor u svom domu.

Dalibor ističe da nije znalac po pitanju građevine, ali je pitao za savjete one koji znaju. O radu s gips pločama naučio je najviše gledajući Youtube. Srećom, kaže, tko danas želi nešto napraviti, ima mogućnost putem interneta jednostavno doći do mnogih informacija. Važna je volja i zacrtani cilj.

"Supruga Jelena i ja odradili smo veći dio posla. Fasadu i stepenice pomogao mi je otac, a krov, struju, vodu, centralno grijanje i stolariju smo prepustili stručnjacima. Za unutarnje uređenje zaslužna je supruga", govori.

No, nije sve išlo glatko. Prisjeća se nezgode na gradilištu. 

"Istovremeno su i kod susjede bili građevinski radovi. Naš štagalj je bio povezan sajlom na kojoj je nekad bio kabel za struju i bager sa susjednog zemljišta ju je slučajno zakačio. Ostali smo bez pola zida s prednje strane štaglja. Nas tada nije bilo na gradilištu, ali me susjeda odmah nazvala. Bio sam u totalnom šoku od saznanja da je zid srušen! Srećom, susjedi su popravili štetu i nastavili smo dalje s radovima", navodi i dodaje da je bilo još sitnijih problema, ali da je tako u svakom poslu.

Objekt još nije završen, ali nadaju se da će uskoro biti. Za sada u njemu imaju sobu u galeriji, kupaonicu, dnevni boravak i kuhinju u sklopu. U donjem dijelu smještena je kotlovnica te dvije prostorije koje treba završiti i koje će služiti kao poslovni prostor za OPG.

Više o cijeloj priči možete pronaći na agroklub.com.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Završen tehnički pregled mosta Svilaj na koridoru Vc

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG