Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Danas je u Sibinju obilježena 85. obljetnica smrti osmorice seljaka koji su 1935. godine postali žrtva jugoslavenskog režima zbog svojih domoljubnih ideja i borbe za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.02.2020
Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole
 Općina Sibinj najveća je općina u Brodsko posavskoj županiji. Danas proslavlja svoj Dan. Obilježavajući ujedno i 85. oljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg velikosrpskog režima. Njima u spomen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom u Sibinjupočast su odala brojna izaslanstva. Vijenci i svijeće položeni su i pred spomenikom hrvatskih branitelja u sibinjskome parku.

Memorijalni program upotpunila je isvečana sjednica Općinskog vijeća. Prigoda i općinskom načelniku Josipu Paviću za istaknuti brojne razvojne projekte zahvaljujući kojima ova općina napreduje velikim koracima. Tu su uređenje središta Sibinja, izgradnja prvog dječjeg vrtića u Sibinje, a od iznimnog je značaja i projekt vodovodne mreže u naseljima Brčino i Ravan, koji još nemaju vodovod, ali koji ga mogu očekivati već ove godine.

U slozi i zajendištvu postigla je ova općina jako puno. Za primjer brojnim drugim u Brodsko-posavskoj županiji, istaknuo je župan Danijel Marušić, izaslanik predsjednika Vlade i Sabora.

Da ova općina značajno napreduje posljednjih nekoliko godina, potvrđuju nam i sami žitelji. Zadovoljni su i učenici i nastavnici Osnovne škole Sibinjskih žrtava koja također danas proslavlja svoj dan. Škole koja je u samo šest mjeseci doživjela potpunu preobrazbu projektom sveobuhvatne energetske obnove, ali i uvođenjem jednosmjenskenastave. Slaveći dan svoje škole, učenici inastavnici pripremili su posebno dojmljiv i emotivan glazbenoscenski program.

 

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Završen tehnički pregled mosta Svilaj na koridoru Vc

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG