Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Danas je u Sibinju obilježena 85. obljetnica smrti osmorice seljaka koji su 1935. godine postali žrtva jugoslavenskog režima zbog svojih domoljubnih ideja i borbe za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.02.2020
Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole
 Općina Sibinj najveća je općina u Brodsko posavskoj županiji. Danas proslavlja svoj Dan. Obilježavajući ujedno i 85. oljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg velikosrpskog režima. Njima u spomen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom u Sibinjupočast su odala brojna izaslanstva. Vijenci i svijeće položeni su i pred spomenikom hrvatskih branitelja u sibinjskome parku.

Memorijalni program upotpunila je isvečana sjednica Općinskog vijeća. Prigoda i općinskom načelniku Josipu Paviću za istaknuti brojne razvojne projekte zahvaljujući kojima ova općina napreduje velikim koracima. Tu su uređenje središta Sibinja, izgradnja prvog dječjeg vrtića u Sibinje, a od iznimnog je značaja i projekt vodovodne mreže u naseljima Brčino i Ravan, koji još nemaju vodovod, ali koji ga mogu očekivati već ove godine.

U slozi i zajendištvu postigla je ova općina jako puno. Za primjer brojnim drugim u Brodsko-posavskoj županiji, istaknuo je župan Danijel Marušić, izaslanik predsjednika Vlade i Sabora.

Da ova općina značajno napreduje posljednjih nekoliko godina, potvrđuju nam i sami žitelji. Zadovoljni su i učenici i nastavnici Osnovne škole Sibinjskih žrtava koja također danas proslavlja svoj dan. Škole koja je u samo šest mjeseci doživjela potpunu preobrazbu projektom sveobuhvatne energetske obnove, ali i uvođenjem jednosmjenskenastave. Slaveći dan svoje škole, učenici inastavnici pripremili su posebno dojmljiv i emotivan glazbenoscenski program.

 

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji