Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

U povodu obilježavanja 29. obljetnice 101. bosansko - brodske brigade HVO, danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu s početkom u 16 sati, kod Središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.03.2021


 Vijence su položili predstavnici roditelja i obitelji  poginulih branitelja, Ministarstva hrvatskih branitelja RH na čelu s Vladimirom Bergmanom, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i političkih stranaka.

Svečanost obilježavanja ovogodišnje obljetnice brigade započela je danas u 10 sati polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Bosanskom Brodu gdje je u 11 sati, u Crkvi Svetog Ilije Prorka, služena i Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Podsjetimo kako je kroz 101. brigadu HVO ratni put  prošlo 4 955 pripadnika, poginulo ih je čak 436 dok ih je ranjeno više od 1400 . Osim bosanskog ratišta, Orašja, Modriče i Bosanskog Broda, pripadnici 101. bosansko - brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Hrvatske i prošli ratišta Vukovara, Požege, Velebita i Dubrovnika.

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"