Obilježen Svjetski dan Crvenog križa

Današnji dan diljem svijeta obilježava se kao Međunarodni dan Crvenog križa i crvenog križa. Ujedno započelo je i obilježavanje Tjedna Hrvatskog crvenog križa u kojem će biti organizirane brojne aktivnosti. Jedna od njih realizirana je danas u prostorijama Gradskog društva.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 08.05.2013
Međunarodna humanitarna udruga danas obilježava 150 godina postojanja. Ujedno 135 godina obilježava i Hrvatski crveni križ. Zahvaljujući brojnim volonterima diljem svijeta i ljudima velikog srca spašeni su milijuni i milijuni života, posebno tijekom ratnih vihora. Tim povodom javnosti se obratila i predsjednica Gradskog društva.

Današnji dan iskorišten je i za potpisivanje ugovora s načelnicima 11 općina o provođenju Programa pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama.  Program se provodi treću godinu za redom, a pruža mogućnost zapošljavanja osobama koje su minimalno 12 mjeseci nezaposlene i kao takve registrirane na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Sam program pokazao se itekako korisnim za društvenu zajednicu.

Gerontodomaćice su zaposlene kroz Program javnih radova u socijalnoj skrbi putem Nacionalnog plana  za poticanje zapošljavanja. Plaće su im osigurane, a njih 69 tako će barem privremeno poboljšati financijsko stanje obiteljskog proračuna.

{youtube}i3XxbxvlD-A|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji