Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti svake se godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.09.2020
Obilježen Europski tjedan mobilnosti


 Europski tjedan mobilnosti pruža idealnu priliku za prezentaciju održive mobilnosti lokalnim stanovnicima i objašnjenje izazova s kojima se gradovi suočavanju. Sudjelovanjem u kampanji nastoji se građanima približiti prednosti izbora ekološki prihvatljivijeg prijevoza kojim bi se ostvario napredak u smjeru što kvalitetnije mobilnosti u Europi. U tom tjednu gradovi promoviraju postojeće strategije i primjere najbolje prakse povezane s održivim prometom i mobilnosti.

Zadnjeg se dana Europskog tjedna mobilnosti obilježava Dan bez automobila, dan kada gradovi sudionici Europskog tjedna mobilnosti određuju jedno ili više područja namijenjenih isključivo pješacima, biciklistima te je toga dana cesta za sav promet zatvorena. Grad Slavonski Brod ove godine pridružio se obilježavanju Dana bez automobila i jučer je zatvorio Ulicu Petra Krešimira IV od Trga pobjede do Ulice Matije Gupca od 9-13 sati.

Isto tako, povodom Europskog tjedna mobilnosti i u duhu ovogodišnje teme - „Mobilnost s nultim emisijama za sve“, Grad Slavonski Brod odlučio je sve građane potaknuti na korištenje javnih gradskih bicikala.

Naime, svi Brođani imali su jučer priliku voziti Nextbike javne gradske bicikle potpuno besplatno, a sve što je potrebno je preuzeti nextbike aplikaciju (App store trgovina/Google Play trgovina) i aktivirati svoj račun, a za sva dodatna pitanja građani mogu kontaktirati info@nextbike.hr.

Zbog smanjenja širenja štetnih plinova, poboljšanja kvalitete zraka, ali i vlastitog zdravlja, ovom akcijom Grad Slavonski Brod želi istaknuti važnost održivih prijevoznih sredstava kao uvjet stvaranja kvalitetnijeg načina života u urbanim sredinama.

Obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti pridružili su se i zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić. Najprije su u ranim jutarnjim satima na posao došli biciklom i pješke, a tijekom dana zamjenica gradonačelnika Tea Tomas posjetila je i izlagačke štandove sudionika programa na Trgu Ivane Brlić Mažuranić i tako dali podršku u obilježavanju ovoga dana.

izvor: slavonski-brod.hr

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi