Obilježen Dan posvećenog života

Dan posvećenog života u Slavonskobrodskom dekanatu svečano je u ponedjeljak 21. siječnja, na spomen sv. Agneze, djevice i mučenice, proslavljen u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.01.2019


Večernje misno slavlje s pjevanom Večernjom, koju su pjevanjem obogatileredovnice, predvodio je slavonskobrodski dekan Ivan Lenić, a propovijedao domaći župnik o. Josaphat N. Mosha. Suslavili su fra Goran Malenica, fra Ilija Jerković i domaći svećenici o. Rafał Kiedrowicz i o. Marek Szrejna. Slavlje je pjevanjem animirala s. Ankica Tomas. Uz petnaestak redovnica toga dekanata na misu su sudjelovali i domaći župljani.

Promišljajući u svojoj homiliji kakav bi trebao biti redovnik, o. Mosha stavio je redovnicama za primjer o. Franju Libermanna, drugog utemeljitelja njihove družbe Duha Svetoga.  Pojasnio je kako mu je vjera pomogla da se odupre protivljenju oca, koji je bio Židov, te postane Kristov svećenik i do kraja svoga života služi mu predano i s ljubavlju.  Navodeći  neke od njegovih poticaja i savjeta, ustvrdio je da su i danas aktualni te redovnicima i redovnicama na obogaćenje.

Dekan Lenić pozvao je vjernike da mole za redovnička i misijska zvanja tako potrebna Katoličkoj Crkvi. Druženje su nastavili uz večeru u župnom domu.

B. Lukačević

Zadnje vijesti

Taksijem došao od Pule do Broda pa pobjegao ne plativši račun

Održana 1. „Zlatna bućka“ u sportskom ribolovu

Samo osam općina donijelo Programe za zakup poljoprivrednog zemljišta, tri nisu ni uputile zahtjev

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu