Obilježen Dan posvećenog života

Dan posvećenog života u Slavonskobrodskom dekanatu svečano je u ponedjeljak 21. siječnja, na spomen sv. Agneze, djevice i mučenice, proslavljen u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.01.2019


Večernje misno slavlje s pjevanom Večernjom, koju su pjevanjem obogatileredovnice, predvodio je slavonskobrodski dekan Ivan Lenić, a propovijedao domaći župnik o. Josaphat N. Mosha. Suslavili su fra Goran Malenica, fra Ilija Jerković i domaći svećenici o. Rafał Kiedrowicz i o. Marek Szrejna. Slavlje je pjevanjem animirala s. Ankica Tomas. Uz petnaestak redovnica toga dekanata na misu su sudjelovali i domaći župljani.

Promišljajući u svojoj homiliji kakav bi trebao biti redovnik, o. Mosha stavio je redovnicama za primjer o. Franju Libermanna, drugog utemeljitelja njihove družbe Duha Svetoga.  Pojasnio je kako mu je vjera pomogla da se odupre protivljenju oca, koji je bio Židov, te postane Kristov svećenik i do kraja svoga života služi mu predano i s ljubavlju.  Navodeći  neke od njegovih poticaja i savjeta, ustvrdio je da su i danas aktualni te redovnicima i redovnicama na obogaćenje.

Dekan Lenić pozvao je vjernike da mole za redovnička i misijska zvanja tako potrebna Katoličkoj Crkvi. Druženje su nastavili uz večeru u župnom domu.

B. Lukačević

Zadnje vijesti

Građani, čuvajte se prijevara putem interneta!

Policajci ga uhvatili na "djelu"

Uvjerljiva pobjeda Broda protiv Slavije

VIJESTI

49-godišnjak pronašao oglas koji je nudila tvrtka iz Švedske

Građani, čuvajte se prijevara putem interneta!

FOTO GALERIJA

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu

Šest medalja za Astru - Odličan početak nove sezone

Bez velikih iznenađenje u izboru najboljih sportaša županije