Obilježen Dan pobjede, Dan zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dvadeset i dvije godine prošle su od vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom je oslobođeno više do 10 tisuća okupiranog teritorija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.08.2017
Obilježen Dan pobjede, Dan zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Tim povodom obilježen je i Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hravtskih branitelja. Prigodnim programom svih poginulih, umrlih i nestalih branitelja u prisjetili su se i u Slavonskom Brodu. Na Gradskome groblju ispred Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene su svijeće. Kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, također su položeni vijenci i zapaljene svijeće. IT Molitvu je predvodio gvardijan Željko Milohanović, nakon čega su pročitana imena 402 poginula branitelja.

"S pijetetom i ponosom prisjećamo se onih koji su dali najveću žrtvu u stvaranju, obrani i oslobođenju Hrvatske domovine, naših branitelja. To je dan kada smo ispunjeni tugom dok slušamo imena svih poginulih, ali smo i ponosni na njihovu žrtvu i na ono što su dali u stvaranju Hrvatske države", rekao je Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

U suradnji s HVIDRA-om Zajednica udruga postrojbi zbora narodne garde RH, organizirala je odlazak u Knin povodom obilježavanja blagdana Oluje. Nakon dostojanstvenog programa u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći služena je i sveta misa za sve hrvatske branitelje. 

Zadnje vijesti

U Selni rođen novinar i publicist Ilija Maoduš

U pucnjavi u Slavonskoj ulici ozlijeđena jedna osoba

Prijavi se i postani nogometni sudac

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca