Obilježen Dan pobjede, Dan zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dvadeset i dvije godine prošle su od vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom je oslobođeno više do 10 tisuća okupiranog teritorija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.08.2017
Obilježen Dan pobjede, Dan zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Tim povodom obilježen je i Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hravtskih branitelja. Prigodnim programom svih poginulih, umrlih i nestalih branitelja u prisjetili su se i u Slavonskom Brodu. Na Gradskome groblju ispred Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene su svijeće. Kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, također su položeni vijenci i zapaljene svijeće. IT Molitvu je predvodio gvardijan Željko Milohanović, nakon čega su pročitana imena 402 poginula branitelja.

"S pijetetom i ponosom prisjećamo se onih koji su dali najveću žrtvu u stvaranju, obrani i oslobođenju Hrvatske domovine, naših branitelja. To je dan kada smo ispunjeni tugom dok slušamo imena svih poginulih, ali smo i ponosni na njihovu žrtvu i na ono što su dali u stvaranju Hrvatske države", rekao je Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

U suradnji s HVIDRA-om Zajednica udruga postrojbi zbora narodne garde RH, organizirala je odlazak u Knin povodom obilježavanja blagdana Oluje. Nakon dostojanstvenog programa u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći služena je i sveta misa za sve hrvatske branitelje. 

Zadnje vijesti

Mlađi kadeti KK Slavonski Brod 1946 favoriti za naslov

Depresija - bolest ili izbor?

U Brodu otvoren prvi Radnički dom u Hrvatskoj

NAJČITANIJE DANAS

KIDS SCIENCE DAY 21.10. U CITY COLOSSEUMU

Znanstveno kreativna radionica za male istraživače uz eksperimente, photo booth i natjecateljsku igru

FOTO GALERIJA

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama

Druga dječja smotra folklora u Gornjim Andrijevcima