Obilježen Dan općine Cernik

Dan općine Cernik obilježen je jučer u svečanoj atmosferi i uz nazočnost mnogobrojnih gostiju i uzvanika u u prostoru Franjevačkog samostana, središta mjesnog vjerskog i kulturnog života i značajne turističke znamenitosti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.06.2019
 U sklopu Svečane sjednice općinskog vijeća predsjednik  Hrvoje Žakić predstavio je sve ono dosada učinjeno za razvoj općine u proteklih godinu dana.

"Uz 26.rođendan Općine, zadovoljstvo mi je reći kako predan i ni malo lak zadatak, daje rezulate. U prilog tome govori činjenica kako svih ovih godina poslujemo pozitivno, zahvaljujući dobrom gospodarenju i planiranju rashoda.Također, svi nam proračuni prolaze jednoglasno, što govori i o sjajnom radu i suradnji svih općinskih vijećnika. U proteklih smo godinu dana učinili puno, vodeći prije svega računa o ravnomjernom razvoju svih naših naselja, kao i priroitetima i potrebama mještana, a još je planova i ideja pred nama. Vjerujem kako ćemo uz vašu pomoć, pokrenuti turizam i zaustaviti trend iseljavanja, u tome uspjeti", rekao je u svečarskom govoru predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić.

Zadovoljstvo dosada učinjenim nije krio ni prvi čovjek Općine, načelnik Vitomir Žakić:

"Nadam se da smo opravdali ukazano nam povjerenje, iako smo visoko podigli ljestvicu i vjerujem kako će rezultati u budućnosti biti još i bolji, jer, uloga je to općine koja je u prethodnih 26 godina, opravdala svoje postojanje i potvrdila se kao žila kucavica. Hvala svima koji nam svakodnevno pomažu i s kojima surađujemo, predstavnicima ministarstava, Brodsko posavske županije, kolegama načelnicima, gradonačelniku Nove Gradiške, ravnateljima škola, hvala udrugama koje svojim aktivnostima promoviraju Općinu, nogometašima i vinarima, Tomislavcima i lovcima, hvala našem gvardijanu, fra Vjenceslavu Janjiću na idejama i naporima da Cernik učinimo istinskim turističkim biserom ovog dijela Slavonije, hvala prijateljima iz bratske Općine Čavle, hvala svima na podršci, jer, samo zajedno, možemo osigurati opstanak Općine, jer nema ljepšeg mjesta od Cernika ni ljepše zemlje od Hrvatske", rekao je načelnik Žakić.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i prigoda za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima. Ove godine to su Drenka Šimić, dobitnica Zahvalnice, te dobitnici povelja- fra Tomica Hruška, Alen Kocić Koc,Helena Bakunić i Antonija Trupinić, koja se zahvalila u ime nagrađenih.

Uz čelne ljude lokalne i regionalne samouprave, brojne mještane i prijatelje Cernika, sjednici su nazočili i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Dunja Magaš, saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk, župan Danijel Marušić  zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške,Borislav Vidošić, načelnik Općine Jakšić i Okučani Ivica Kovačević i Aca Vidaković,predstavnici Općine Sevnica iz Slovenije, te ravnatelj Osnovne škole Primošten.

Zadnje vijesti

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu