Obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Danas se u Hrvatskoj po prvi put obilježava Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa, a u Slavonskom Brodu će se prigodne aktivnosti odvijati na Trgu Ivane Brlić Mažuranić (kod kuće Brlićevih) od 8 do 14 sati

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.10.2020
Obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa


 Nakon što je Hrvatski sabor 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, on se ove godine po prvi puta obilježava diljem Hrvatske, pa tako i u Slavonskom Brodu.

Prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježava se pod sloganom ''Kad sigurno voziš, sigurno stižeš'', a cilj mu je skrenuti pozornost javnosti, pogotovo mladih ljudi, na činjenicu da su prometne nesreće ubojica broj jedan u populaciji od 10 do 25 godina. Više od stotinu ljudi godišnje ostaju trajni invalidi, a najviše su ugrožena djeca i mladi ljudi. Na hrvatskim cestama godišnje u prosjeku strada više od 15.000 osoba, od čega oko 18% njih zadobije teške ozljede, dok život u prosjeku izgubi 351 osoba. Nekome su ovo samo brojke, no netko poznaje ljude koji su nastradali.

Na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, u Slavonskom Brodu, danas, od 8 do 14 sati,  obilježiti će se ovaj dan podjelom letaka i drugog promidžbenog materijala kojom će se podsjetiti građane na „4 ubojice u prometu“, brzinu, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, a koji su uzročnici najvećeg broja stradavanja u prometu.

Cilj je podsjetiti sve građane o potrebi poštovanja prometnih propisa i pravila, potrebi humanog odnosa svih sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na najranjivije skupine kao što su djeca, pješaci biciklisti i motociklisti.

 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu