Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Obilježavajući 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prisjećamo se povijesnog datuma iz 1995. godine kada su u sklopu vojno-redarstvene akcije “Oluja” Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.08.2021
Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"


 U sjećanje na taj dan, danas, 4. kolovoza 2021. godine, svečanim programom obilježen je Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“,  koje Hrvatska obilježava 5. kolovoza. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, roditelji i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruga udovica hrvatskih branitelja,  članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici braniteljskih postrojbi i udruga, predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Markom Šimićem, grada Slavonskog Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske, institucija i političkih stranaka, položili su vijence, zapalili svijeće i u molitvi se prisjetili svih čiji su životi utkani u temelje Lijepe Naše.

Svi okupljeni uputili su se zatim prema Spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata gdje je položeno cvijeće i zapaljene svijeće, te su minutom šutnje uz dužno poštovanje odali počast i poklonili se uspomeni na sve poginule i pale branitelje. Čitanjem imena svih branitelja čija se imena nalaze na Spomeniku, svi okupljeni prisjetili su se ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Sveta misa za sve pokojne i poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i žrtve rata služena je u Gospi Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni