Novogradiškom Industrijskom parku odobreno milijun kuna bespovratnih sredstava

Novogradiškom Industrijskom parku odobreno milijun kuna bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.03.2019
Novogradiškom Industrijskom parku odobreno milijun kuna bespovratnih sredstava


 Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a prijavljen je u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. U Zagrebu na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“ je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodijelilo ukupno 58 ugovora vrijednih više od 46,8 milijuna kn lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Ukupna vrijednost projekta „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ iznosi 1.117.501,20 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 1.000.000,00 kn, odnosno 89% ukupne vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti projekta će financirati Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. kroz vlastita sredstva. Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca, a njegov cilj je pružiti potporu zapošljavanju ranjivih skupina kroz unaprjeđenje stručnih znanja i vještina. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška.

Kroz projekt „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ provest će se aktivnosti održavanja motivacijskih radionica, radionice Kluba za zapošljavanje te programi usavršavanja i osposobljavanja (CNC obrada metala, zavarivač, njegovatelj/njegovateljica, osnove njemačkog jezika) za 85 polaznika – nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina te učenika s intelektualnim poteškoćama. Industrijski park Nova Gradiška posjeduje bogato iskustvo u poticanju zapošljivosti ranjivih skupina budući da je dosad proveo nekoliko projekata vrijednih preko 3,5 milijuna kn kojima je, kroz različite trening programe i edukacije, dodatne vještine steklo preko 290 polaznika.

„Riječ je o projektu koji za cilj ima pozitivno utjecati na statistiku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezanu uz stanje nezaposlenosti u Brodsko-posavskoj županiji, stoga mi je veliko zadovoljstvo naglasiti kako uskoro krećemo u njegovu provedbu kojom će se kroz stjecanje novih znanja i vještina potaknuti zapošljavanje ranjivih skupina našega društva. Uz navedeno, projekt će doprinijeti konkurentnosti gospodarstva našega grada i županije budući da su edukacije u okviru projekta usklađene su s lokalnim i regionalnim potrebama tržišta rada.“, izjavio je direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti