Novogradiški gimnazijalci domaćini učenicima pet zemalja

U okviru dvogodišnjeg projekta „You on my mind“ programa Erasmus+, koji je provedbom započeo u listopadu protekle godine, učenici i nastavnici novogradiške Gimnazije ovih su dana domaćini učenicima i nastavnicima partnerskih škola iz Češke, Poljske, Njemačke, Grčke i Finske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2017
Novogradiški gimnazijalci domaćini učenicima pet zemalja


 Cilj projekta „You on my mind“ je potaknuti međusobno razumijevanje i prihvaćanje različitosti. Tijekom provedbe projekta, učenici uz pomoć svojih nastavnika-mentora istražuju i predstavljaju hrabre i tolerantne osobe iz prošlosti i sadašnjosti zemalja sudionica, potičući zajedništvo i toleranciju, učeći se međusobnom razumijevanju i prihvaćanju različitosti, kao i traženju odgovora na pitanje što je dom, koliko su nam i zašto važni korijeni, koje su ključne vrijednosti koje kao nacija posebno cijenimo, što nas plaši i izaziva nesigurnost u kontaktu s drugima, te kako sve to djeluje na naše ponašanje.

Novogradiški su gimnazijalci svojim prijateljima iz partnerskih škola tijekom njihova boravka u Novoj Gradiški priredili bogat program aktivnosti kojima, baš kao što je i cilj projekta, uče našoj povijesti, kulturi i aktualnim zbivanjima, prihvaćanju različitosti, ali i izgradnji prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Srijeda, 11. listopada, bila je predviđena za prezentacije i debate o hrabrosti i toleranciji, različite radionice u sklopu tih tema, ali i posjetu Brodsko-posavskoj županiji. U Velikoj vijećnici županijske uprave zamjenik župana Damir Mirković i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović upoznali su učenike i njihove nastavnike s osnovnim značajkama naše županije, te ih upoznali s brojnim zanimljivim crticama iz povijesti. Četvrtak će sudionici Erasmus programa provesti u Zagrebu, dok je petak osim za radionice predviđen i za svečanu “Internacionalnu večer”.

Zadnje vijesti

DJ Pacco dolazi u Slavonski Brod

Ovoga petka održava se dobrotvorna priredba Božićna zvijezda

Lovački savez donirao računalo i projektor školi u selu Ravan

FOTO GALERIJA

Tri medalje za Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske