Novogradiški gimnazijalci domaćini učenicima pet zemalja

U okviru dvogodišnjeg projekta „You on my mind“ programa Erasmus+, koji je provedbom započeo u listopadu protekle godine, učenici i nastavnici novogradiške Gimnazije ovih su dana domaćini učenicima i nastavnicima partnerskih škola iz Češke, Poljske, Njemačke, Grčke i Finske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2017
Novogradiški gimnazijalci domaćini učenicima pet zemalja


 Cilj projekta „You on my mind“ je potaknuti međusobno razumijevanje i prihvaćanje različitosti. Tijekom provedbe projekta, učenici uz pomoć svojih nastavnika-mentora istražuju i predstavljaju hrabre i tolerantne osobe iz prošlosti i sadašnjosti zemalja sudionica, potičući zajedništvo i toleranciju, učeći se međusobnom razumijevanju i prihvaćanju različitosti, kao i traženju odgovora na pitanje što je dom, koliko su nam i zašto važni korijeni, koje su ključne vrijednosti koje kao nacija posebno cijenimo, što nas plaši i izaziva nesigurnost u kontaktu s drugima, te kako sve to djeluje na naše ponašanje.

Novogradiški su gimnazijalci svojim prijateljima iz partnerskih škola tijekom njihova boravka u Novoj Gradiški priredili bogat program aktivnosti kojima, baš kao što je i cilj projekta, uče našoj povijesti, kulturi i aktualnim zbivanjima, prihvaćanju različitosti, ali i izgradnji prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Srijeda, 11. listopada, bila je predviđena za prezentacije i debate o hrabrosti i toleranciji, različite radionice u sklopu tih tema, ali i posjetu Brodsko-posavskoj županiji. U Velikoj vijećnici županijske uprave zamjenik župana Damir Mirković i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović upoznali su učenike i njihove nastavnike s osnovnim značajkama naše županije, te ih upoznali s brojnim zanimljivim crticama iz povijesti. Četvrtak će sudionici Erasmus programa provesti u Zagrebu, dok je petak osim za radionice predviđen i za svečanu “Internacionalnu večer”.

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama