Novogradiška Sloga solidna ove sezone

Nogometaši Sloge iz Nove Gradiške igraju vrlo dobro u ovogodišnjem prvenstvu Treće lige – istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.04.2022


 U početku su bili na samom dnu, međutim, kako je sezona odmicala tako je momčad igrala sve bolje te je bilježila pozitivne rezultate. Trenutno se momčad koju vodi trener Miroslav Pavišić nalazi u sigurnoj sredini na prvenstvenoj ljestvici. S obzirom da im je 6. mjesto teško dostižno jer zaostaju puno bodova, realnija je borba za 7. poziciju što bi bio lijep uspjeh jedne od najmlađih ekipa u ligi. Podsjetimo da je sastav iz Nove Gradiške u prvenstvo krenuo sa 4 uzastopna poraza i to 2 domaća od Vukovara i Omladinca iz Gornje Vrbe te gostujućim u Dardi i Belišću. Nakon toga mlada momčad nastavila je samo rasti te pružati dojmljive igre pogotovo na svom terenu.

S ovogodišnjim plasmanom Sloge u prvenstvu pokazala se dobra odluka uprave kluba koja je prije dvije sezone iz drugoligaških i trećeligaških klubova iz Zagreba i njegove okolice vratila sve svoje domaće igrače. Oni su kao vrlo mladi otišli iz Sloge da bi se sada vratili u matični klub i njima trener Pavišić sve više vjeruje. To pokazuje i zimski prijelazni rok u kojem nitko nije otišao niti je bilo dolazaka novih igrača.

Gledajući igrački kadar među najstarijima je stoper Ivan Kašljević, dok sredinu terena drži najbolji igrač Sloge Nikola Eller koji ima i međunarodnog iskustva. Najučinkovitiji strijelac momčadi uz Nove Gradiške je već 3 sezone u ovoj ligi Tomislav Marijanović, dok su iza njega mladi Nikola Tomić i imenjak mu Eller. Još je momčad Miroslava Pavišića bez svog najboljeg igrača Ellera osvojila bod u Gornjoj Vrbi, dok je još važnija bila domaća pobjeda protiv Belišća u kojoj također nije bilo Ellera. To je pokazatelj koliko je u ovoj sezoni kvalitetna mlada Slogina ekipa koja ukoliko ostane na okupu u narednim sezonama mogla bi ostvarivati još bolje rezultate.

Za trenera Pavišića je dobro što njegova mlada momčad nema imperativa s obzirom da se nalaze u sredini prvenstvene ljestvice. Stoga nema pritiska te je cilj do kraja sezone nastaviti pružati kvalitetne partije i pokušati ostvariti što bolji plasman, a to je gledajući ljestvicu maksimum plasman na 7. mjesto.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije