Novogradiščanin Yakka: Dobar je osjećaj čuti svoju stvar na radiju

Upoznajte Yakku, DJ-a iz Nove Gradiške, koji će 5. prosinca nastupiti na KS Takeoveru u Osijeku.

Autor: bportal | Datum objave: 26.11.2015
Novogradiščanin Yakka: Dobar je osjećaj čuti svoju stvar na radiju


 Yakka je na sceni posljednjih pet godina i već je utisnuo svoj pečat originalnim izdanjima i remiksevima, kao i prosipanjem beatova domaćim i svjetskim pozornicama.

Što se događa u novogradiškom clubbingu, možeš li nam ukratko malo opisati scenu?

Nova Gradiška je malo mjesto pa kvalitetan clubbing nije redovit iz vikenda u vikend, nego povremen. Ljubitelji komercijalnog zvuka imaju priliku uživati gotovo svake subote u cocktail baru Exit, dok za ozbiljnijie house i techno partyje treba pričekati Fresh Air Party, techNOVAtion ili House Delivery. Redom su to projekti koje sam pokrenuo s kolegama DJ-evima iz Nove Gradiške i organiziramo ih povremeno, a House Delivery je moj najnoviji projekt koji radim solo. U sklopu njega će, osim partyja, funkcionirati i izdavačka etiketa istog imena. Upravo jučer sam imao House Delivery u night baru Carpe Diem i mogu bez pretjerivanja reći da se tu okuplja jako kvalitetna publika s kojom sam očito na istim valnim duljinama jer je atmosfera najbolja koju pamtim otkako sam se ove godine prebacio sa open air sezone nazad u klubove.  

Tvoj remiks Detourove stvari ‘Plešem Sama’ mogao se čuti u hrvatskom eteru. Kako je bilo čuti svoju stvar na radiju? 

Ne samo u hrvatskom eteru, koliko mi je poznato, svirao ju i u eterima Slovenije te Bosne i Hercegovine. Osjećaj je dobar, naravno! Iskreno, nisam očekivao toliku podršku radija, iako su mi iz Aquariusa rekli da pošaljem radio edit jer bi remiks probali gurnuti na radio. Odjednom su mi počele stizati poruke na facebooku u stilu “heej pa slušam te na Otvorenom!”. Prošlo je par dana dok sam i ja konačno čuo, lijep je osjećaj i, iako sam dosta samokritičan, bio sam zadovoljan i svjestan da sam napravio dobru stvar. Osjetno je to rezultiralo većim poštovanjem kod publike i drugih glazbenika, ljudi te počnu shvaćati ozbiljnije, što je za mene bitna stvar u današnjem moru DJ-a i producenata, izdiže te iznad prosjeka, a to je gdje želim biti.

Kako je nastao remiks Barbare Tucker?

“Most Precious Love” je klasik koji mi je i inače među dražim house pjesmama, a tu sam imao i malo sreće jer surađujem godinama sa izdavačem King Street Sounds koji potpisuje singl. Kad su najavili da će izdavati paket remikseva, javio sam se i popričao s njima i dogovorili smo se da se i ja okušam u remiksiranju. Oni su bili zadovoljni remiksom, ja sam zadovoljan, svi sretni i zadovoljni.

Što možemo očekivati u tvom setu na KS Takeoveru?

Vidjet ćemo kako publika diše u Osijeku jer nisam još nikada nastupao tamo. Vrtim stvarno razne house stilove, ali u 90% slučajeva se sva ta glazba može karakterizirati kao uplifting zvuk. Volim trake koje “voze”, a ne “zakopavaju”.  

Koju bi traku izdvojio kao teaser za tvoj nastup u Osijeku?  

Kao što sam prethodno rekao, teško mi je unaprijed nešto odrediti, ali evo recimo jedna koja bi lako mogla naći svoje mjesto u setu… 

Intervju preuzet s klubskascena.hr.

Zadnje vijesti

Zdravko Logarušić novi izbornik nogometne reprezentacije Sudana: 'Očekujem zahtjevan, ali zanimljiv posao'

Majstori, obiđite mjesta gdje ste radili i što je potrebno da građani budu zadovoljni

Počela isplata 19,7 milijuna kuna proizvođačima mlijeka

SPORT

Vodit će ih na Afričkom kupu nacija

Zdravko Logarušić novi izbornik nogometne reprezentacije Sudana: 'Očekujem zahtjevan, ali zanimljiv posao'

NAJČITANIJE DANAS

Bravo!!!

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

FOTO GALERIJA

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Sveti Nikola darivao mališane u Slavonskom Kobašu