Novogradiščanin Robert Blažinović novo pojačanje u Nadzornom odboru Đure Đakovića

Na današnjoj sjednici Glavne skupštine društva Đuro Đaković Grupa d.d., Slavonski Brod koja se održala u sjedištu Društva u 13 sati, trebale su se usvojiti brojne odluke koje se odnose na buduće poslovanje ovog posrnulog industrijskog diva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.08.2020
Novogradiščanin Robert Blažinović novo pojačanje u Nadzornom odboru Đure Đakovića


Među ranije objavljenim točkama Dnevnog reda Glavne skupštine Društva na Zagrebačkoj burzi, između ostalih bilo je i Izvješće Uprave o poslovanju Društva u 2019. godini, Izvješće Nadzornog odbora, Revizora, kao i Izvješće Uprave o aktualnom stanju u Društvu i procesu restrukturiranja. Dioničari su također trebali usvojiti Odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala kao jedan od ključnih koraka u budućem procesu restrukturiranja i dokapitalizacije Društva, što nije učinjeno.

Podsjećamo kako je početkom godine Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o tzv. Rescue Aid-u prema društvu Đuro Đaković Grupa d.d., u visini do 300 milijuna kuna. Zahvaljujući tome, Društvo se uhvatilo u koštac s nastalom krizom oko isplate plaća radnicima, dospjelih obveza prema dobavljačima, održavanju likvidnosti i završetka ugovorenih poslova.
U tom cijelom procesu, dobrodošlo je pojačanje u Nadzornom odboru Društva za čijeg je člana danas izabran Novogradiščanin sa zagrebačkom adresom, Robert Blažinović, načelnik Sektora za industrijsku politiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, koji je aktivno radio na realizaciju ‘rescue aida’ za Društvo te je dobro upućen u problematiku i poslovanje Društva.

Inače, rodom iz Nove Gradiške, Blažinović je diplomirani ekonomist i sveučilišni specijalist ekonomije, diplomirao je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Kao načelnik Sektora za industrijsku politiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, aktivno radi na osmišljavanju i provedbi industrijskih strategija, poticanju i privlačenju ulaganja kao i rješavanju problema poduzeća u teškoćama.

Kako se čini, a i prema današnjim usvojenim i neusvojenim odlukama dioničara, pred Upravom Društva, ali i Nadzornim odborom, je zahtjevno razdoblje u kojem se trebaju izvršiti sve preuzete obveze, pronaći strateškog partnera te se nositi s negativnim utjecajem epidemije virusa Covid-19 na poslovanje. U tome smislu, iskustvo Blažinovića u području restrukturiranja velikih sustava, poput društva Petrokemija d.d. i velikih hrvatskih brodogradilišta će svakako pomoći.
 

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 374 prometna prekršaja, 17 prometnih prekršaja s 3 ozlijeđene osobe

4 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije preminule osobe od Covid-19

Unatoč ograničenjima u radu, goste posluživali unutar ugostiteljskog objekta

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske