Novogodišnje druženje Tenis kluba Brod

Prema tradiciji Tenis klub Brod na kraju godine održava svoje druženje na kojem se dodjeljuju pehari i priznanja za sva sportska dostignuća u godini.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.01.2019


 Uz dobru atmosferu govorilo se i o onom što slavonskobrodske tenisače očekuje u 2019. godini.

Ponovno je Tenis klub Brod u klupskim prostorijama okupio sve svoje članove na Novogodišnjem druženju na kojem su uručeni pehari za prvake sve 3 Županijske lige. Tako je prvak u Prvoj ligi Mikropromet, u Drugoj ligi je najbolji bio Graničar, a u Trećoj druga ekipa Info linka.

Poseban gost na Novogodišnjem druženju bio je bivši skijaš Bojan Križaj koji je za bivšu državu osvojio mali Kristalni globus u slalomu te je bio drugi na Svjetskom prvenstvu u istoj disciplini. U Svjetskom kupu ima 8 pobjeda, dok je mogao imati i Olimpijsku medalju koja mu je izmaknula za dvije stotinke.

Na novogodišnjem druženju uz pehare za naslove u sve 3 Županijske teniske lige dodijeljeno je i posebno priznanje i to za humanost. Naime, dugogodišnji predsjednik kluba Zdravko Milković na jednom od turnira spasio je život kolegi koji je u tom trenutku imao srčani udar.

Uz Županijsku ligu, Tenis klub Brod sa seniorima se natječe u Drugoj ligi na razini regije te je u 2018.godini osvojeno 3. mjesto. U Prvoj ligi Slavonije i Baranje natječu se veterani kluba, dok je Tenis klub Brod prošle godine osvojio 7. mjesto u Kupu Hrvatske. Organiziraju i svoje klupske turnire pojedinačno te u parovima mješovito što bude pravi festival tenisa.

Tenis klub Brod bio je domaćin i turnira HTS-a za uzrast do 10 i 12. godina, dok je od mlađih članova prvo ime Ivona Riđan. Ona je u 2018. godini odigrala 17 turnira od kojih su 4 međunarodna. Osvojila je 2 turnira te je na 3 igrala u finalu. Od početka ove godine Ivona Riđan je treća u Hrvatskoj u svojoj uzrasnoj kategoriji te će imati poziciju treće nositeljice na Prvenstvu Hrvatske koje se ovaj mjesec održava u Osijeku.

Uz Ivonu Riđan u klubu se svojim rezultatima još ističu: Lena Ostojić, sestre Ema i Lara Halajko, Fran Jelić, Antonio Tolić, Filip Dankić te braća Mirko i Dominik Škrinjar. S njima rade treneri: Davor Vukelić, Mario Kasipović, Ivan Škrinjar i Goran Vuković koji vodi školu tenisa.

Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime