Novogodišnje druženje Tenis kluba Brod

Prema tradiciji Tenis klub Brod na kraju godine održava svoje druženje na kojem se dodjeljuju pehari i priznanja za sva sportska dostignuća u godini.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.01.2019


 Uz dobru atmosferu govorilo se i o onom što slavonskobrodske tenisače očekuje u 2019. godini.

Ponovno je Tenis klub Brod u klupskim prostorijama okupio sve svoje članove na Novogodišnjem druženju na kojem su uručeni pehari za prvake sve 3 Županijske lige. Tako je prvak u Prvoj ligi Mikropromet, u Drugoj ligi je najbolji bio Graničar, a u Trećoj druga ekipa Info linka.

Poseban gost na Novogodišnjem druženju bio je bivši skijaš Bojan Križaj koji je za bivšu državu osvojio mali Kristalni globus u slalomu te je bio drugi na Svjetskom prvenstvu u istoj disciplini. U Svjetskom kupu ima 8 pobjeda, dok je mogao imati i Olimpijsku medalju koja mu je izmaknula za dvije stotinke.

Na novogodišnjem druženju uz pehare za naslove u sve 3 Županijske teniske lige dodijeljeno je i posebno priznanje i to za humanost. Naime, dugogodišnji predsjednik kluba Zdravko Milković na jednom od turnira spasio je život kolegi koji je u tom trenutku imao srčani udar.

Uz Županijsku ligu, Tenis klub Brod sa seniorima se natječe u Drugoj ligi na razini regije te je u 2018.godini osvojeno 3. mjesto. U Prvoj ligi Slavonije i Baranje natječu se veterani kluba, dok je Tenis klub Brod prošle godine osvojio 7. mjesto u Kupu Hrvatske. Organiziraju i svoje klupske turnire pojedinačno te u parovima mješovito što bude pravi festival tenisa.

Tenis klub Brod bio je domaćin i turnira HTS-a za uzrast do 10 i 12. godina, dok je od mlađih članova prvo ime Ivona Riđan. Ona je u 2018. godini odigrala 17 turnira od kojih su 4 međunarodna. Osvojila je 2 turnira te je na 3 igrala u finalu. Od početka ove godine Ivona Riđan je treća u Hrvatskoj u svojoj uzrasnoj kategoriji te će imati poziciju treće nositeljice na Prvenstvu Hrvatske koje se ovaj mjesec održava u Osijeku.

Uz Ivonu Riđan u klubu se svojim rezultatima još ističu: Lena Ostojić, sestre Ema i Lara Halajko, Fran Jelić, Antonio Tolić, Filip Dankić te braća Mirko i Dominik Škrinjar. S njima rade treneri: Davor Vukelić, Mario Kasipović, Ivan Škrinjar i Goran Vuković koji vodi školu tenisa.

Zadnje vijesti

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NK Graničar iz Slavonskog Šamca novi županijski prvoligaš

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca