'Novo srce' organizira seminar za bračne parove

Molitvena zajednica 'Novo srce' organizira seminar za bračne parove, od 28. veljače do 1. ožujka, u Pastoralnom centru župe sv. Antuna Padovanskog u Podvinju. Ovaj seminar je namijenjen svima koji se pripremaju na brak, ali i oni koji su u braku, a žele imati bolji i kvalitetniji brak. Obavezna je prijava za sudjelovanje na broj: 098/994 5908. Zašto seminar? Evo poruke organizatora:

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 12.02.2020
'Novo srce' organizira seminar za bračne parove
 Ako pogledamo današnje društvo u kojem živimo vidimo da mnoge stvari ne funkcioniraju na onaj način kako je to bilo i jest u Božjem planu za čovjeka. Jedna od temeljnih stvari za čovjeka i njegov opstanak na zemlji je upravo brak. Čitajući Sveto Pismo možemo sa sigurnošću reći kako je brak Božja zamisao i njegova tvorevina.

Kad ulazimo u brak mi nemamo iskustvo braka, tako da sve što činimo, činimo po prvi put i tako možemo napraviti velike pogreške koje mogu biti pogubne za ljubav i zajedništvo između dvije osobe u braku. Nigdje ne učimo o braku i nitko nam ne govori na koji način funkcionira žena, a na koji muškarac. Tako muškarca i ženu možemo usporediti sa slikom dva ista računala koji imaju različite programe. Tako muškarac i žena mogu imati potpuno različiti pogled na istu stvar i različita mišljenja, što može uzrokovati nerazumijevanje, dovesti do svađe, do povreda koje mogu dovesti i do potpunog prekida braka.

Puno je faktora koji mogu utjecati na kvalitetu braka, možemo reći samo neke: odnos s Bogom, atmosfera u kojoj smo odrastali u obitelji, živimo li sami ili u zajedništvu s roditeljima, je li mi važniji muž ili žena ili roditelji, je li muž zbog posla često odsutan od kuće i sl. Ako ne znamo zauzeti ispravan stav prama ovim stvarima možemo imati puno problema u bračnom životu.

Upravo na ovom seminaru želimo govoriti o tome kako učiniti brak još boljim i kvalitetnijim. Govorit ćemo o različitosti muškarca i žene i iz vlastitog iskustva govoriti o krivim potezima koje smo radili u braku i kako popraviti ono što je time bilo narušeno.

Seminar će voditi članovi Molitvene zajednice 'Novo srce'.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Građani Slavonskog Broda i okolnih općina bez pitke vode

Prestanak obvezne vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima od 31. ožujka 2020.

Mladi brodski inovator Roko Lukenda u 3D printeru izrađuje zaštitne vizire za glavu

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji