Novi župnik župe Gospe Brze Pomoći Anđelko Cindori s novinarima

Stožerna brodska župa i svetište Gospe Brze Pomoći od prošle nedjelje formalno ima novog župnika i upravitelja. Velečasni Anđelko Cindori jučer je organizirao prvi susret s medijima i predstavio se brodskoj javnosti, nagovještavajući tako otvorenost za suradnju s novinarima u zajedničkom poslanju – naviještanja Božje Riječi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 02.09.2021


Župnika je predstavila kolegica novinarka - dopisnica vjerskih medija Brankica Lukačević, kazavši kako nam u Slavonski Brod dolazi novi Kristov poslanik, pred kojim su brojni izazovi – nastavak rada na temeljima 16 godišnjega plodonosnog pastoralnog rada dosadašnjeg župnika Ivana Lenića.

Vlč. Anđelko rođen je 17. travnja 1969. godine u Varaždinu, a odrastao je u Župi Remetinec. Po završetku osnovne škole pošao je u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu sa željom da postane svećenik. Teološki studij započeo je u Zagrebu, a nastavio i diplomirao u Đakovu. Na Petrovo 1995. pok. nadbiskup Ćiril Kos zaredio ga je za svećenika. Kao mladomisnik godinu je dana bio kapelan u Sremskoj Mitrovici, a potom tijekom šest godina u Industrijskoj četvrti u Župi sv. Josipa radnika u Osijeku. Istodobno je tijekom godinu dana bio i upravitelj župe u Sarvašu te tijekom tri godine u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku. Šest je godina bio župnik u Kneževim Vinogradima u Baranji, osam godina u Župi Presvetog Trojstva u Čepinu i posljednjih pet godina župnik dviju župa u Vinkovcima: Župi sv. Ćirila i Metoda te Župi bl. Alojzija Stepinca. Član je Nadbiskupijskog katehetskog vijeća te Nadbiskupijskog ekonomskog vijeća

Župnik Cindori potom je odgovarao na pitanja novinara, istaknuvši svoju otvorenost za svaku suradnju s medijskim djelatnicima. Svjestan kako u svetište i župu ljudi dolaze s teškoćama i nevoljama, istaknuo je kako će svećenici u tom svetištu i župi i dalje svim vjernicima biti na raspolaganju gotovo tijekom 24 sata, jer, kako je rekao, pozvani su biti s ljudima i među ljudima. Zahvalio je medijskim djelatnicima na otvorenosti za praćenje važnijih događanja u župi, naglasivši kako time pripomažu da Kristova riječ dopre do svakoga čovjeka.

Najavio je tom prigodom proslavu blagdana Male Gospe i hodočasnički dan u srijedu 8. rujna, a kako bi se predstavili hodočasnicima dopodnevna misna slavlja predvodit će župnik Cindori, a popodnevna župni vikar Marko Obradović.
 
Središnje hodočasničko slavlje s početkom u 10.30 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji će na kraju mise blagosloviti sve trudnice i majke koje mole za dar majčinstva.

 

Zadnje vijesti

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška