Novi župnik vlč. Tomislav Ćorluka preuzeo ključeve crkve i župnu zajednicu na 'Budainci'

SLAVONSKI BROD - Predvodeći jutarnje euharistijsko slavlje 22. Nedjelje kroz godinu u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu (9) đakovačko osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić uveo je vlč. Tomislava Ćorluku u službu novog župnika župe u brodskom naselju 'Budainka'. Misu su koncelebrirali novi župnik Ćorluka te tajnik Nadbiskupijskog ordinarijata vlč Domagoj Lacković.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 29.08.2021
Novi župnik vlč. Tomislav Ćorluka preuzeo ključeve crkve i župnu zajednicu na 'Budainci'


 Na početku obreda nadbiskup Hranić predstavio je okupljenim župljanima njihovog novog pastira, a vjeroučiteljica Mirjana Tolić pročitala je dekret prema kojem je vlč. Tomislavu povjerena  župa Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu s danom 25. kolovoza 2021. U ime župljana, ključeve župne crkve novome je župniku predao Ivica Kožul. 

Tumačeći nedjeljno evanđelje, nadbiskup je u prigodnoj homiliji kazao je kako pobjednici u bitkama nisu oni koji nanose zlo dugome, već oni koji su u stanju sve to podnijeti – biti poniženi, a ne vratiti istom mjerom, oni koji će oprostiti i grešniku dati novu šansu te mogućnost za obraćenje. 

Obračajući se župniku Ćorluki, mons. Hranić pohvalio ga je za tolika dobra djela učinjena u njegovoj dosadašnjoj službi župnika katedralne župe Svih Svetih u Đakovu. Istaknuo je njegovu marljivost, mirnoću, požrtvovnost te mu poželio neka takav ostane i nadalje. Nadbiskup je pohvalio i djelovanje i život župne zajednice na 'Budainci', kazavši kako je znao  da tako 'uhodanoj' zajednici treba dobar pastir koji će jednako dobro nastaviti s pastoralnim radom i duhovnom izgradnjom župljana. A, na svim plodovima u ovoj župi koje je ostvario, zahvalio je dosadašnjem župniku vlč. Andriji Djakoviću. 

Nadbiskup je potom potaknuo sve župljane da jednakim žarom i srcem prihvate novog župnika kao što bi prihvatili i njega samoga, jer svećenici su nadbiskupovi suradnici, ali povrh svega  Kristovi poslanici na zemlji. Zahvalio je dragom Bogu, ali i svima prisutnima što svojim djelovanjem u župi imaju otvoreno srce za Krista Gospodina, kojemu dopuštaju da ih oblikuje. Izrazio je nadu i želju da župa nastavi rasti i jačati i pod vodstvom novog župnika. 
 
 
Potom je vlč. Tomislav ispovjedio svoju vjeru i obnovio svećenička obećanja te blagoslovio okupljene vjernike simboličnim škropljenjem blagoslovljenom vodom. Župni suradnik Gordan Capuder je nadbiskupu Hraniću uz prigodan dar zahvalio na pohodu brodskoj župi na 'Budainci'. U ime cijele župne zajednice pozdravio je i novog župnika vlč. Tomislava te mu uručio dar dobrodošlice, što su okupljeni župljani popratili dugim pljeskom. 
 
Ivana Pitlović

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška