Novi uspjesi brodskih kajakaša i kanuista

Mladi članovi KKK Marsonia ponovo donose dobre rezultate s natjecanja.

Autor: bportal | Datum objave: 26.05.2016
 KKK Marsonia – Memorijalna regata Matija Ljubek

Prošloga vikenda, 21. svibnja 2016., na jezeru Jarun u Zagrebu održana je 15. međunarodna memorijalna regata Matija Ljubek u organizaciji istoimenoga zagrebačkog kajak kanu kluba.  Među 200-tinjak natjecatelja iz 27 klubova iz 7 europskih zemalja (Austrija, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Mađarska i Hrvatska) nastupila su i sedmorica sportaša KKK “Marsonia”,  a treneri u pratnji bili su Igor Krajina i Ivan Erceg. U iznimno jakoj konkurenciji, osobito kad je riječ o mladim sportašima koji su veslali u starijoj uzrasnoj kategoriji, mladići su ostvarili odlične rezultate. 

Najuspješniji je bio kanuist Marko Frančeski, mlađi junior, koji je u kategoriji juniora osvojio 2. mjesto na 500m te 3. mjesto na 1000m. Medaljom (srebrnom) se okitio i kanuistički dvojac Marko Frančeski-Gabriel Babić u utrci juniora na 1000m. Veteran Zdravko Zvačko osvojio je brončanu medalju u utrci kajaka jednosjeda na 500m. Senior Petar Starčević osvojio je 4. mjesto u utrci kanua jednokleka na 500m te 7. mjesto u utrci na 1000m. Kadet Domagoj Babić bio je 5. u utrci kajaka jednosjeda na 1000m, a kadet Darko Erceg 7. u utrci kanua jednokleka (u kategoriji juniora) na 1000m. 

Međunarodna regata u Pieštanyma (SVK) i Svjetski kup u Račicama (CZE) za vikend

Na regati u Zagrebu mlađi junior Dominik Princip iz KKK „Marsonia“ veslao je u kategoriji juniora i osvojio sjajno 4. mjesto u utrci kajaka jednosjeda na 500m. Dominik će ovoga vikenda nastupiti na Međunarodnoj regati u Pieštanyma (SVK) u sastavu hrvatske kajakaške reprezentacije. S njim još putuju Anamaria Govorčinović (KKK „Matija Ljubek“), Josip Lenac i Adrian Bužimkić (KKK „Hrvatska Kostajnica“), a trener u pratnji sportaša je Aleksandar Knežević, pomoćni trener reprezentacije. Međunarodna regata u Pieštanyma, kako stoji u dopisu Hrvatskoga kajakaškog saveza klubovima sudionicima, „bit će kontrola treniranosti sportaša, njihove sportske forme i kvalitete u odnosu na druge sportaše na međunarodnoj sceni“. Ovoga će vikenda i kanuistica Marsonije Vanesa Tot braniti boje Hrvatske na Svjetskom kupu u Račicama (CZE). Našim Brođanima želimo dobar nastup i rezultate! 

Zadnje vijesti

Direktor brodske tvrtke skupo platio kupovinu zaštitnih maski koje nije dobio

Unatoč visokim kaznama, alkoholizirani vozači i dalje prisutni u prometu

Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline