Novi ugovori za stipendiranje studenata

U petak u velikoj županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu uprigođeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Brodsko-posavske županije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 23.03.2019
Novi ugovori za stipendiranje studenata
Radi se o 24 ugovora, 19 za tzv.deficitarna zanimanja i 5 ugovora za studente koji su izvrsni. Brodsko-posavska županija za sada stipendira 100 studenata  za što iz svoga proračuna izdvaja 800.000 kuna.

-Koja su to deficitarna zanimanja to se naravno mijenja u skladu s tržištima radne snage, za to uzimamo podatke od Zavoda za zapošljavanje, uglavnom se radi o medicinskim strukama, elektrotehnološkim i društvenim strukama koje nedostaju na ovom našem području. Ono što isto moram napomenuti je da pripremamo i predviđeno je pola milijuna kuna za stipendiranje liječnika jer oni kronično nedostaju na ovom području. Ja vjerujem da će i ove danas odobrene i potpisane stipendije pomoći studentima tijekom njihova školovanja, ona nije velika, 800 kuna na mjesec, na 11 mjeseci se potpisuje ugovor, ali vjerujem da će vjerujem a će im to pomoći tijekom njihova studiranja. Isto tako, mi ćemo se ugovorno na određeni način obvezati da  studenti koji prime stipendiju za onoliko godina koliko je primaju da naravno toliko godina rade u brodsko-posavskoj županiji. Ovo je mala pomoć, ali ustvari poticaj da mladi ljudi ostaju na ovim područjima u nadi da će ovdje svi naći svoju sreću, osnovati svoje obitelji i ostati stalno živjeti i raditi u Brodsko-posavskoj županiji. Ja im ovom prigodom zahvaljujem, i čestitam-izjavio je u prigodi potpisivanja stipendijskih ugovora brodskoposavski župan Danijel Marušić

 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja