Novi slučaj zaraze u Brodsko-posavskoj županiji, povratnica iz SAD-a pozitivna na COVID-19

Jutros je održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2020
 Potvrđen je novi slučaj zaraze na području Brodsko-posavske županije, riječ je o mlađoj osobi koja se vratila iz Sjedinjenih Američkih Država. Testirana je po povratku, a pozitivni nalaz došao je jučer. Svi obiteljski i ostali kontakti su pod nadzorom epidemiološke službe. Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Novozaražena osoba je dobrog općeg stanja i nalazi se u kućnoj samoizolaciji. Zavodu se javio veći broj osoba koji su kontakti zaraženih iz Osječko-baranjske županije, konkretno Đakova, te iz Zagreba koji su pod nadzorom epidemiologa. Trenutno je 46 osoba u samoizolaciji, to je 27 više nego prije dva dana.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković izvijestio je kako će danas biti potpisana odluka o zabrani posjeta pacijentima zdravstvenih ustanova kao i korisnicima Domova za starije i nemoćne te ostalim socijalnim ustanovama na području županije.

Također, ponovo će se aktivirati i karantenski objekt na području županije i to za potreba stranih državljana pozitivnih na koronavirusu koji ne zahtijevaju bolničko liječenje, kao i njihovih kontakata.

Bošnjaković je objasnio kako će se postupiti prema četiri radnika Đuro Đaković montaže s područja Brodsko-posavske županije koji se vraćaju s rada u Švedskoj. Oni su zadnjih deset dana dva puta testirani i svi su negativni, a ponovo će biti testirani po povratku u Slavonski Brod. Također, biti će smješteni dva tjedna u samoizolaciju.

Mjera samoizolacije za sve koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije je na snazi od ponoći. Tako svi koji se vraćaju iz susjedne državne moraju u samoizolaciju 14 dana.Oni koji su u tranzitu kroz Hrvatsku ne trebaju u samoizolaciju, kao i prekogranični radnici.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja