Novi rok za legalizaciju objekata

Novi rok za legalizaciju objekata ističe 30. lipnja, na području županije više od 400 novih zahtjeva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.04.2018


 Problem nezakonito izgrađenih objekata građevinski je, urbanistički no i gospodarski problem. Država je prvim krugom natječaja za prijavu nelegalno izgrađenih zgrada 2013. godine uspjela riješiti dio, no ne i cijeli problem. Ministarstvo graditeljstva stoga je prošle godine dalo još jednu šansu svima koji to nisu učinili u prvom krugu.

Nekima prvi rok nije bio dovoljan. Ili su za nelegalnost svoje građevine naknadno saznali. Novi rok bit će vjerojatno posljednja šansa. Prijave traju od srpnja prošle godine.

Uvjeti su isti kao i u prethodnom krugu. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama govore da se može legalizirati samo ona zgrada koja je koja je vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave iz 2011, Konkretno zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. ne mogu se ozakoniti niti uz novi zahtjev. Procedura je nakon predaje za stručne službe ista.

Bit će to za hrvatske građane možda i posljednja šansa kako doći do legalnih papira za nekretninu. Zato, poručuju iz upravnog odjela, treba provjeriti stanje nekeretnine, pogotovo ukoliko ste nekretninu nedavno kupili.

Nakon prvog kruga u Hrvatskoj i 827 tisuća zahtjeva za legalizaciju koje su zaprimili lokalni uredi za graditeljstvo i Agencija, do danas je riješeno gotovo 640 tisuća. U Brodsko-posavskoj županiji predan je 22 261 zahtjev.

Čini se da i u Brodsko-posavskoj županiji ima dosta vlasnika ilegalnih objekata koji su prvi rok propustili. Do sada je u slavonskobrodskoj i novogradiškoj ispostavi zaprimljeno 407 novih zahtjeva za legalizaciju.

Zadnje vijesti

Stranci ponovo divljaju po Hrvatskim cestama

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali...

Snijeg se vratio na kolnike, oprez!

NAJČITANIJE DANAS

Aktivni građani sportom protiv najdepresivnijeg mjeseca

Više od 100 Novogradiščana vježbalo uz tim Aktivne Hrvatske

FOTO GALERIJA

Nakon prvog vikenda, Legija 2 na drugom mjestu!

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena