Novi rok za legalizaciju objekata

Novi rok za legalizaciju objekata ističe 30. lipnja, na području županije više od 400 novih zahtjeva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.04.2018


 Problem nezakonito izgrađenih objekata građevinski je, urbanistički no i gospodarski problem. Država je prvim krugom natječaja za prijavu nelegalno izgrađenih zgrada 2013. godine uspjela riješiti dio, no ne i cijeli problem. Ministarstvo graditeljstva stoga je prošle godine dalo još jednu šansu svima koji to nisu učinili u prvom krugu.

Nekima prvi rok nije bio dovoljan. Ili su za nelegalnost svoje građevine naknadno saznali. Novi rok bit će vjerojatno posljednja šansa. Prijave traju od srpnja prošle godine.

Uvjeti su isti kao i u prethodnom krugu. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama govore da se može legalizirati samo ona zgrada koja je koja je vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave iz 2011, Konkretno zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. ne mogu se ozakoniti niti uz novi zahtjev. Procedura je nakon predaje za stručne službe ista.

Bit će to za hrvatske građane možda i posljednja šansa kako doći do legalnih papira za nekretninu. Zato, poručuju iz upravnog odjela, treba provjeriti stanje nekeretnine, pogotovo ukoliko ste nekretninu nedavno kupili.

Nakon prvog kruga u Hrvatskoj i 827 tisuća zahtjeva za legalizaciju koje su zaprimili lokalni uredi za graditeljstvo i Agencija, do danas je riješeno gotovo 640 tisuća. U Brodsko-posavskoj županiji predan je 22 261 zahtjev.

Čini se da i u Brodsko-posavskoj županiji ima dosta vlasnika ilegalnih objekata koji su prvi rok propustili. Do sada je u slavonskobrodskoj i novogradiškoj ispostavi zaprimljeno 407 novih zahtjeva za legalizaciju.

Zadnje vijesti

Ugovor za Đuro Đaković Specijalna vozila u vrijednosti od 46 milijuna kuna

Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

VIDEO Posljednjih noći Brođani bez mirnog sna

SPORT

U nedjelju posljednja provjera

Još tjedan dana do početka sezone za nogometaše Zvonimira iz Donje Vrbe

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici