Novi projekt Volonterskog centra "Živimo svoja prava"

Volonterski centar Slavonski Brod i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu demografiju potpisali su ugovor o provođenju projekta ˝Živimo svoja prava˝, u vrijednosti 31.000,00 kn.

Autor: bportal | Datum objave: 23.12.2016
 Projekt će se provoditi 6 mjeseci u partnerstvu s četiri škole: Osnovnom školom ˝Antun Mihanović˝, Osnovnom školom ˝Vladimir Nazor˝, Osnovnom školom ˝Hugo Badalić˝ i Osnovnom školom ˝Đuro Pilar˝.

Kroz projekt će se promicati zaštita prava djece i podizati razina svijesti učenika, roditelja, ali i lokalne zajednice o pravima djece. U sklopu projektnih aktivnosti bit će održane edukativne radionice za učenike 1. razreda, likovni i literarni natječaji za učenike od 2. do 4. razreda te kviz za učenike 4. razreda. Najbolji učenici će biti i nagrađeni.

Projekt će provoditi stručni tim, sastavljen od učiteljica razredne nastave, u suradnji s volonterima – studentima Fakulteta za odgojno – obrazovne znanosti, pod vodstvom voditeljice projekta Ivane Magdić. 

Prva aktivnosti projekta su već krenule. Održan je sastanak s ravnateljima škola na kojem su dogovoreni detalji projekta. Trenutno se u školama provodi ulazna anketa koja će pokazati trenutno znanje i stavove učenika i roditelja. 

U Volonterskom centru vjeruju da će ovaj projekt doprinijeti razvoju tolerancije među djecom te podići opću razinu svijesti i znanja o dječjim pravima, kako u školama, tako i u široj zajednici. 

Zadnje vijesti

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji