Novi obrat u slučaju obitelji Tolić

Novi obrat u slučaju obitelji Tolić čija se kuća, u nacrtima našla na glavnoj trasi budućeg podvožnjaka.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 22.05.2013
Zbog toga su Hrvatske ceste zajedno s HŽ infrastrukturom pokrenule postupak za izvlaštenje. U priču se uključio i grad Slavonski Brod. koji je jednoj od tri sestre Božani s dvoje maloljetne djece dodijelio socijalni stan. Nije prošlo niti tri mjeseca kada je iz Gradske uprave 19. veljače stigao je Otkaz ugovora o najmu i rok za iseljenje – 27. ožujka. Uporište naglom otkazivanju ugovora Grad nalazi u činjenici da je Centar za socijalnu skrb Božani ukinuo pravo na pomoć za uzdržavanje. Razlog – Božana se na raspravi odrekla dijela nasljedstva u ime sestre.

>> I dalje traje bitka oko kuce

Ništa tu ne bi bilo čudno, da umjesto vlasnikove tri kćeri i sina, na prijedlog Hrvatskih cesta nije imenovan privremeni zastupnik, odvjetnica koja je u ime nasljednika, a bez njihova znanja, prihvatila ponudu da se kuća isplati sa 189 tisuća kuna. Kćeri i sin pokojnog Ivana Tolića su u šoku, jer ih kako kažu nitko nije obavijestio o ničemu, a apsurdnom smatraju činjenicu kako netko netko može prihvatiti ponudu umjesto njih. 189 tisuća kuna nisu vidjeli niti znaju na čijem je računu novac završio.

Nakon agonije i prve uložene žalbe na postupak izvlaštenja od Županijskog odvjetništva dobivaju odgovor kako je cjelokupni postupak proveden u skladu sa zakonom. Nakon toga uslijedila je nova žalba, a upravo jučer obitelji Tolić stigao je odgovor zamjenika Pučke pravobraniteljice.

>> Deložacija iz vlastite kuće

Obitelj Tolić izgubila je vjeru u pravnu državu i institucije Iako nikome ništa nisu uzeli i samo žele pravo na vlastitu imovinu, prolaze pravu agoniju i očaj. O daljnjim koracima brinut će se njihov odvjetnik, a presudu zamjenika pučke pravobraniteljice dočekali su s velikim olakšanjem, jer kako kažu to je dokaz da se i mali čovjek može ravnopravno boriti s velikim državnim institucijama.

{youtube}zSDYxenw4HA|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji