Novi EU natječaji za poduzetnike

Poduzetnicima Brodsko-posavske županije otvoren je put prema europskim sredstvima. U tijeku je nekoliko natječaja za jedinice lokalne samouprave, ali i poduzetnike.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.08.2018


 Pred općinama, gradovima, ali i poduzetnicima – nove mogućnosti. Kako za one koji svoje projekte već provode, tako i za one koji se još uvijek nisu okušali u povlačenju europskih sredstava. Jedinice lokalne samouprave postojeće projekte trenutno mogu prijaviti na natječaj za sufinanciranje, ali moraju brzo djelovati. Jer sredstva su ograničena, pa će se predviđenih 200 milijuna kuna, ističu iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, relativno brzo podijeliti. Dokumentaciju mogu početi pripremati i svi zainteresirani poduzetnici kojima su na raspolaganju čak četiri natječaja.

Kako bi se kvalitetno pripremilo i provelo što više projekata, i u županiju povuklo što više sredstava, Centar za razvoj Brodsko-posavske županije radi na savjetovanju i pružanju tehničke pomoći svima koji ju trebaju, a na raspolaganju su i, sada već brojni primjeri dobre prakse korištenja fondova. Poduzetnici polako prepoznaju projekte kao odličan način za povećanje konkurentnosti i širenje proizvodnje.

Trenutno je u izradi i nova, nacionalna elektronička baza podataka, zahvaljujući kojoj će se uskoro točno znati koliko se i kakvih projekata provodi u županiji. To bi apliciranje trebalo dodatno olakšati.

Sredstava ima, natječaji su raspisani. Očekuju se samo prijave.

Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime