Novi EU natječaji za poduzetnike

Poduzetnicima Brodsko-posavske županije otvoren je put prema europskim sredstvima. U tijeku je nekoliko natječaja za jedinice lokalne samouprave, ali i poduzetnike.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.08.2018


 Pred općinama, gradovima, ali i poduzetnicima – nove mogućnosti. Kako za one koji svoje projekte već provode, tako i za one koji se još uvijek nisu okušali u povlačenju europskih sredstava. Jedinice lokalne samouprave postojeće projekte trenutno mogu prijaviti na natječaj za sufinanciranje, ali moraju brzo djelovati. Jer sredstva su ograničena, pa će se predviđenih 200 milijuna kuna, ističu iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, relativno brzo podijeliti. Dokumentaciju mogu početi pripremati i svi zainteresirani poduzetnici kojima su na raspolaganju čak četiri natječaja.

Kako bi se kvalitetno pripremilo i provelo što više projekata, i u županiju povuklo što više sredstava, Centar za razvoj Brodsko-posavske županije radi na savjetovanju i pružanju tehničke pomoći svima koji ju trebaju, a na raspolaganju su i, sada već brojni primjeri dobre prakse korištenja fondova. Poduzetnici polako prepoznaju projekte kao odličan način za povećanje konkurentnosti i širenje proizvodnje.

Trenutno je u izradi i nova, nacionalna elektronička baza podataka, zahvaljujući kojoj će se uskoro točno znati koliko se i kakvih projekata provodi u županiji. To bi apliciranje trebalo dodatno olakšati.

Sredstava ima, natječaji su raspisani. Očekuju se samo prijave.

Zadnje vijesti

Leoni Pavlešin i Davidu Aračiću A norma, Marku Lipovcu B norma za ulazak u reprezentaciju Hrvatske

Važna pobjeda Marsonije nad Belišćem

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa