Novi EU natječaji za poduzetnike

Poduzetnicima Brodsko-posavske županije otvoren je put prema europskim sredstvima. U tijeku je nekoliko natječaja za jedinice lokalne samouprave, ali i poduzetnike.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.08.2018


 Pred općinama, gradovima, ali i poduzetnicima – nove mogućnosti. Kako za one koji svoje projekte već provode, tako i za one koji se još uvijek nisu okušali u povlačenju europskih sredstava. Jedinice lokalne samouprave postojeće projekte trenutno mogu prijaviti na natječaj za sufinanciranje, ali moraju brzo djelovati. Jer sredstva su ograničena, pa će se predviđenih 200 milijuna kuna, ističu iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, relativno brzo podijeliti. Dokumentaciju mogu početi pripremati i svi zainteresirani poduzetnici kojima su na raspolaganju čak četiri natječaja.

Kako bi se kvalitetno pripremilo i provelo što više projekata, i u županiju povuklo što više sredstava, Centar za razvoj Brodsko-posavske županije radi na savjetovanju i pružanju tehničke pomoći svima koji ju trebaju, a na raspolaganju su i, sada već brojni primjeri dobre prakse korištenja fondova. Poduzetnici polako prepoznaju projekte kao odličan način za povećanje konkurentnosti i širenje proizvodnje.

Trenutno je u izradi i nova, nacionalna elektronička baza podataka, zahvaljujući kojoj će se uskoro točno znati koliko se i kakvih projekata provodi u županiji. To bi apliciranje trebalo dodatno olakšati.

Sredstava ima, natječaji su raspisani. Očekuju se samo prijave.

Zadnje vijesti

U blizini Novog Topolja prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

U Brodu održan Filmski festival

VIDEO Kristina Kegljen radi na novim sjajnim projektima

SPORT

Reorganizacija Futsala

Tri druge lige od jeseni 2019. godine

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi

11. Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima, najbolja do sada