Nove zapljene narkotika na području djelovanja Policijske uprave brodsko-posavske

Na području Policijske uprave brodsko-posavske zaplijenjeno je 28.484,69 grama droge marihuana, 341.6 grama droge hašiš i 1.4 grama droge heroin. Tim povodom danas u podne održana je u PU izvanredna konferencija za medije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 25.10.2019
Nove zapljene narkotika na području djelovanja Policijske uprave brodsko-posavske
 Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU, kazao je da su 23.listopada u 10.30 sati policijski službenici nadzirući područje na zapadnom dijelu Slavonskog Broda, 2 km od rijeke Save na teritoriju RH pronašli 38 PVC paketa sa 366,5 grama droge marihuana i 341,6 grama droge hašiš. Vezano uz pronalazak droge policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i pronalaska počinitelja. 

Ali, to nije sve: istoga dana u 11.35 na odmorištu Dragalić pored autoceste A3 u cilju prekograničnog kriminaliteta i nezakonitih migracija policijski službenici granične, prometne i kriminalističke policije ove policijske uprave, u suradnji sa Mobilnom jedinicom carine Vukovar, provodili su mjere nadzora prometa i putnika radi sprječavanja i otkrivanja prekograničnog kriminala, otkrivanja prekršaja i kaznenih dijela te počinitelja kažnjivih djela. Pritom je između ostalih vozila kontroliran osobni automobil, srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji srpski državljanin, dok je suvozačica u osobnom automobilu bila 20-godišnjakinja, također državljanka Republike Srbije. Prilikom pregleda službenik carine je uočio preinake na vozilu, te je angažiran službeni pas Nera koja je specijalizirana za detekciju droga. (Mobilne jedinice za nadzor državne granice, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koji je pozitivno reagirao i označio sporno mjesto, što je potvrdilo sumnju da se radi o preradi vozila u smislu duplog dna i da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Daljnjim pregledom i pretragom vozila temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod pronađeno je 25 paketa u kojima se nalazilo oko 28 kilograma droge marihuana. Policijski službenici su 27-godišnjaka i 20-godišnjakinju uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, jučer (24.listopada) predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom i Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Službeni pas za detekciju droga Nera, pozitivno je reagirala i prilikom kontrole 29-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine) i osobnog automobila, talijanskih registracijskih oznaka, kojom prilikom je pronađeno 1,4 grama droge heroin. Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također istoga dana, kazao je na presici Šimić, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u RH, bio je angažiran i službeni pas za detekciju droga Jack Policijske uprave brodsko-posavske, koji je nedavno završio trenažnu obuku. Kao početnik već je u dva slučaja pozitivno reagirao na opojnu drogu, kojom prilikom je otkriveno 8,19 grama droge marihuana. U prvom slučaju, 19.rujna na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlazu iz Republike Hrvatske službeni pas za detekciju droga Jack pozitivno je reagirao prilikom nadzora osobnog automobila, slovenskih registracijskih oznaka(vozač 29-godišnji, državljanin Slovenije), kojom prilikom je u unutrašnjosti vozila pronađeno 3,85 grama droge marihuana. U drugom slučaju, dana 23.listopada u suradnji policijskih i carinskih službenika kontroliran je autobus BiH oznaka, kojom prilikom je službeni pas pozitivno reagirao na jedno sjedalo u unutrašnjosti autobusa, između spoja gornjeg i donjeg dijela sjedala pronađen je paketić sa 4,34 grama marihuane. Policijski službenici su utvrdili da je droga vlasništvo 23-godišnjeg državljanina BiH. Policijski službenici su protiv 23-godišnjaka i 29-godišnjaka donijeli prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja