Novaković s partnerima na pripremama

Europski prvak i svjetski vice prvak iz protekle sezone Antun Novaković, njegova dva sparing partnera Filip Tomas i Aleksa Turudić (K.K.K. Val - Sremska Mitrovica) te trener Miroslav Lipovac danas su otputovali u Metković gdje će provesti 14 dana na pripremama.

Autor: bportal | Datum objave: 29.11.2015
Inače ovo su prve zimske pripreme, a druge se planiraju već 02.01.2016. Dakle osnovni cilj će biti što više skratiti zimu i što više vremena provesti na vodi veslajući. Kako je u Metkoviću vrijeme ipak stabilnije i toplije nego li u našem Slavonskom Brodu ove pripreme će itekako dobro doći sportašima.

Antun Novaković u sezonu ulazi na krilima prošlosezonskih rezultata, pun samopouzdanja i želje za dobrim rezultatima. Iako svjestan da će seniorska konkurencija biti jača nego juniorska svakako će glavni cilj biti borba za medalju na svjetskom U-23 prvenstvu u Minsku (Bjelorusija). Prošlosezonskim rezultatima i izveslanim vremenima je pokazao kako se može nositi sa najboljima.

Svakako će posebnu pažnju usmjeriti na kvalifikacije za olimpijske igre koje će biti održane u Duisburgu (Njemačka) gdje će se iako najmlađi boriti za plasman za natjecanje najvišeg ranga u sportu - olimpijske igre! Inače grad Slavonski Brod će tako nakon Marka Lipovca koji je prije četiri godine bio kandidat za olimpijske igre u Londonu 2012. ponovo imati kandidata za ovo najveće sportsko natjecanje.

Vrijedi spomenuti kako Antun u novu sezonu ulazi sa novim čamcem Nelo 5 (marka čamca) i novim veslom Jantex (marka vesla), ali i novim sponzorom Brodska Posavina d.d.

Na pripremama u Metkoviću će trenirati 5-6 sati dnevno što uključuje dva treninga na vodi, trening u teretani i trčanje. Planira se u 14 dana preveslati cca 500km.

Inače kajakaši Olimpika pripreme su službeno započeli 15.10. sa dva pojačanja iz gradskog rivala K.K.K. Marsonia: Zvonko Pitlović i Marin Alfeldi, a treninge pohađa više od 40 članova kluba koje će u odsutnosti glavnog trenera kluba voditi Vedran Božić i Marko Lipovac.

 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"