Novaković još jednom za povijest

Nakon što je u srijedu završio svoj nastup u polufinalnoj utrci kvalifikacija za olimpijske igre, Antun je ostao nastupiti i na 1. svjetskom kupu koji je također održan u Duisburgu od 20-22.5.

Autor: bportal | Datum objave: 22.05.2016
Iako je i sam priznao kako je na kvalifikacijama mogao i morao bolje u tom trenutku je dao zadnji atom snage no to nije bilo dovoljno za plasman u finale gdje bi nada za Rio još tinjala. Naravno nitko ne može biti razočaran jer Antunu je tek 18 godina, tek je ušao u kategoriju seniora i pred njim je još cijela karijera.

Nastupio je tako Antun i na svjetskom kupu kako bi se okušao sa drugim (ne)europskim državama tj. njihovim sportašima i postigao najveći uspjeh hrvatskih kajakaša izuzev Stjepana Janića koji je nastupao za Hrvatsku 4 godine (iz Srbije). Antun je u utrci na 500m ostvario plasman u A-finale sa vremenom od nevjerovatnih 1:39,771 gdje je na kraju osvojio 9. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Ispod 1:40 nikada ni jedan kajakaš iz Hrvatske nikada nije vozio, to je vrijeme koje samo nekolicina u svijetu može stoga je ovo uistinu vrijedno spomena tim više što je Antunu ponavljamo 18 godina. Najbliži su bili Tomislav Lazarić 2006. godine je veslao 1:41,780 i Marko Lipovac 2011. godine je veslao 1:41,640.

Uz nekoliko domaćih natjecanja Antun se sada s mirom i pun samopouzdanja može pripremati za europsko U-23 prvenstvo u Bugarskoj (Plovdiv) i svjetsko U-23 prvenstvo u Bjelorusiji (Minsk) u srpnju ove godine.

Čestitamo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Direktor brodske tvrtke skupo platio kupovinu zaštitnih maski koje nije dobio

Unatoč visokim kaznama, alkoholizirani vozači i dalje prisutni u prometu

Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline