Nova sezona za nogometaše NK Svačić

U prošloj 2017. godini nogometaši Svačića iz Starog Slatinika svečano su obilježili 70. obljetnicu koja se dijelom preselili i na 2018.-tu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.10.2018
Nova sezona za nogometaše NK Svačić
Naime, klub se u međuvremenu nakon dvije sezone vratio u natjecanje Prve ŽNL iz koje od kako je neovisne Hrvatske nikad nije ispao. Upravo je zbog povratka u najjaču i najkvalitetniju ligu u županiji uprava kluba zajedno s trenerom Marijom Tadićem kao nagradu igračima osigurala prijateljsku utakmicu protiv prvoligaša Osijeka. Što se tiče prvenstva ekipa iz Starog Slatinika dobro je krenula s bodom u Oprisavcima kod trenutno vodećeg Zadrugara i domaćom pobjedom nad Zvonimirom iz Donje Vrbe, da bi nakon toga uslijedio slab niz koji je prekinut prošlog vikenda s pobjedom u Starom Topolju.

Prva ŽNL je ove sezone vrlo izjednačena pa je tako od vodećeg Zadrugara do petoplasiranog Slavonca iz Nove Kapele razlika samo 3 boda, dok se nogometaši Svačića nalaze na 9. mjestu s 3 boda manje u odnosu na ekipu iz Nove Kapele. Prema tome uz dvije vezane pobjede vrlo brzo se iz donjeg dijela tablice može u gornji. U dosadašnjih 8. kola Narančasti iz Starog Slatinika imaju 3 pobjede, jednu neodlučenu i 4 poraza, dok i dalje pamte dobar ulazak u sezonu.

Prošli vikend nogometaši Svačića došli su do važne pobjede s 3:1 na gostovanju u Starom Topolju kod Omladinca te su na taj način prekinuli niz od 3 uzastopna poraza koja su doživjeli u Sikirevcima, Vrbovi i na domaćem terenu od Batrine. Klub se trenutno nalazi u sredini ljestvice u kojoj se žele zadržati.

Prije početka ove sezone u Svačiću nije bilo puno promjena u igračkom kadru u koji su se vratili sve domaći igrači: Krešimir Vrljić, Domagoj Ivanagić i Ivica Pavić, dok će u drugom dijelu sezone treneru Tadiću na raspolaganju biti i Josip Nižić.

U dosadašnjih 8. kola nogometaši Svačića samo su 3 utakmice igrali na svom terenu u Starom Slatiniku, a 5 u gostima. Tako je 6 bodova osvojeno kući u pobjedama nad ekipama iz Donje Vrbe i Donjih Andrijevaca, dok su s gostovanja stigla 4 boda i to bod iz Oprisavaca i sva 3 prošlog vikenda iz Starog Topolja.

Zadnje vijesti

Pijani vrijeđali goste u lokalu i policajce

Zapljenjeni kokain, marihuana i amfetamin

Udruga 'Sikirevački motivi' objavila CD izvornih slavonskih pučkih pjesama 'Sikirevci, selo moje'

SPORT

Humanitarno-edukacijsko-sportska akcija

Malonogometni klub "Moby Dick" iz Nove Kapele u sjećanje na stradalog suigrača u prometu organizira akciju "Netko te čeka"

FOTO GALERIJA

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu