Nova sezona za nogometaše NK Svačić

U prošloj 2017. godini nogometaši Svačića iz Starog Slatinika svečano su obilježili 70. obljetnicu koja se dijelom preselili i na 2018.-tu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.10.2018
Nova sezona za nogometaše NK Svačić


Naime, klub se u međuvremenu nakon dvije sezone vratio u natjecanje Prve ŽNL iz koje od kako je neovisne Hrvatske nikad nije ispao. Upravo je zbog povratka u najjaču i najkvalitetniju ligu u županiji uprava kluba zajedno s trenerom Marijom Tadićem kao nagradu igračima osigurala prijateljsku utakmicu protiv prvoligaša Osijeka. Što se tiče prvenstva ekipa iz Starog Slatinika dobro je krenula s bodom u Oprisavcima kod trenutno vodećeg Zadrugara i domaćom pobjedom nad Zvonimirom iz Donje Vrbe, da bi nakon toga uslijedio slab niz koji je prekinut prošlog vikenda s pobjedom u Starom Topolju.

Prva ŽNL je ove sezone vrlo izjednačena pa je tako od vodećeg Zadrugara do petoplasiranog Slavonca iz Nove Kapele razlika samo 3 boda, dok se nogometaši Svačića nalaze na 9. mjestu s 3 boda manje u odnosu na ekipu iz Nove Kapele. Prema tome uz dvije vezane pobjede vrlo brzo se iz donjeg dijela tablice može u gornji. U dosadašnjih 8. kola Narančasti iz Starog Slatinika imaju 3 pobjede, jednu neodlučenu i 4 poraza, dok i dalje pamte dobar ulazak u sezonu.

Prošli vikend nogometaši Svačića došli su do važne pobjede s 3:1 na gostovanju u Starom Topolju kod Omladinca te su na taj način prekinuli niz od 3 uzastopna poraza koja su doživjeli u Sikirevcima, Vrbovi i na domaćem terenu od Batrine. Klub se trenutno nalazi u sredini ljestvice u kojoj se žele zadržati.

Prije početka ove sezone u Svačiću nije bilo puno promjena u igračkom kadru u koji su se vratili sve domaći igrači: Krešimir Vrljić, Domagoj Ivanagić i Ivica Pavić, dok će u drugom dijelu sezone treneru Tadiću na raspolaganju biti i Josip Nižić.

U dosadašnjih 8. kola nogometaši Svačića samo su 3 utakmice igrali na svom terenu u Starom Slatiniku, a 5 u gostima. Tako je 6 bodova osvojeno kući u pobjedama nad ekipama iz Donje Vrbe i Donjih Andrijevaca, dok su s gostovanja stigla 4 boda i to bod iz Oprisavaca i sva 3 prošlog vikenda iz Starog Topolja.

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu