Nova sezona BAVL-a s ekipom više nego prošla

S natjecanjem je počela 4. sezona u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi u kojoj će se za razliku od prijašnjih godina natjecati jedna ekipa više.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.03.2022


 Prema tome 8 sastava borit će se jednokružnim sastavom za plasman u doigravanje. Prve dvije ekipe izravno idu u polufinale, dok će treći igrati protiv šestog, a četvrti s petim. Posljednje dvije momčadi neće vidjeti doigravanje u kojem se igra na ispadanje samo jedna utakmica. Prva 2 naslova pobjednika pripala su Budainci, dok je prošle godine slavio X-team. Nedavno je završen Homer kup u kojem su do naslova došli vaterpolisti Hebranga koji i u Brodskoj amaterskoj ligi žele do 1. mjesta.

Nakon 5 odigranih utakmica Hebrang ima 2 pobjede i 3 neodlučene te su bez poraza. U prošlom kolu u derbiju su s 9:6 pobijedili Budainku koja je u novo prvenstvo ušla sa 4 uzastopne pobjede. Međutim, momčad koja je najviše puta osvajala Brodsku amatersku ligu prije Hebranga poražena je sa 4:3 i od vodećih Homera. U toj utakmici ostali su bez: Davora Ćerića, Slavena Berezovskog i Davora Zovka kojih nije bilo protiv Hebranga, dok su im još nedostajali David Jarić i Gabrijel Crnković. Tako oslabljeni nisu mogli pružiti kvalitetan otpor odličnom Hebrangu koji je bio samo bez Marka Horvatovića. Od početka je Hebrang bio u vodstvu s 2:0, 3:1, da bi otišli i na 9:2, dok je Budainka do kraja preko povratnika u vaterpolo Vanje Grabovca smanjila na podnošljiv poraz s 9:6.

Upravo je Vanja Grabovac s 3 gola bio najučinkovitiji kod svoje ekipe kod koje su po gol još dali: Marko Krijan, Tomislav Junačko i Jozef Lekaj. U sastavu Hebranga 4 gola postigao je Krešimir Ratković, 2 je dodao Zvonimir Gačić, a po jednog: Marko Galić, Vedran Horvat i Marin Bitunjac. Na golu je uvijek pouzdani Emil Jira.

U vodstvu su nakon 5. kola Homeri koji imaju 4 pobjede i jednu neodlučenu i to protiv Hebranga te su to jedine dvije ekipe u ligi koje su za sada bez poraza. U ovom kolu Homeri su prema očekivanju s 8:3 nadigrali Sport bar u utakmici u kojoj je za pobjedničku momčad Davor Kuzmić postigao 5 golova. Vrijedi izdvojiti 11 obrana Petra Lozančića koji bi u ovoj sezoni mogao biti velika prevaga na strani Homera.

U dvoboju klubova koji se bore za doigravanje Dolcevita je s 9:5 bila bolja od nove ekipe u ligi Livade. Pobjednike je s 5 golova predvodio Noa Soldo, dok je Filip Tomić postigao 3 gola. Kod Livade su po 2 pogotka dali Teo Sekulić i Bartol Lokmer. Posljednja 4 utakmica u 5. kolu bila je revijalna jer je i prije nje X-team upisao pobjedu s 5:0 bez borbe protiv Dara koji je bio na team buildingu. Od standardne postave Dara bila su 3 igrača koji je protiv X-teama odigrao revijalnu utakmicu, ali s mladim snagama. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara