Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"

Početak pedagoške godine u obnovljenoj "Trnoružici" i napredak radova na dječjem vrtiću "Maslačak"

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.09.2018
Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"


 Početak tjedna obilježio je i novu pedagošku godinu za polaznike gradskih dječjih vrtića među kojima je i novoobnovljena „Trnoružica“. Polaznici Trnoružice sada borave u energetski obnovljenom prostoru gdje je postavljena toplinska izolacija podova, zidova i stropova, novi prozori i rasvjetna tijela te podovi i sanitarni čvorovi. Osim radova obnove nastojalo se očuvati i prepoznatljiv izgled ovog gradskog dječjeg vrtića te su izvedeni radovi na elementima pročelja zgrade. Vrijednost ovog projekta,  koji je mališanima omogućio bolje uvjete predškolskog odgoja, iznosi 1.541.911,23 kuna, od čega je 497.859,54 kuna sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na drugoj strani grada napreduje i energetska obnova Dječjeg vrtića „Maslačak“ u sklopu koje se izvode radovi na toplinskoj izolaciji zidova, stropova, podova i krova, zamjena vanjske stolarije, izgradnja solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnja energetski učinkovitog sustava hlađenja, radovi na kotlovnici, a postojeća unutarnja rasvjeta zamijenit će se novom. Trenutno se izvode radovi na toplinskoj izolaciji podova te zaštite od oborinskih voda. Grad Slavonski Brod prijavio je projekt obnove vrtića na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.011.541,37 kuna, od čega je EU sufinanciranje 551.859,28 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zovršetkom radova na „Maslačku“ svi gradski dječji vrtići bit će obnovljeni. Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića omogućili što bolji uvjeti predškolskog odgoja u posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.

Kako izgleda uređeni prostor Dječjeg vrtića „Trnoružica“ te kako napreduju radovi na dječjem vrtiću „Maslačak“ možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.

Zadnje vijesti

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Završen projekt Općine Podcrkavlje "Aktivirajmo se"

Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

VIJESTI

DANI KRUHA

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

SPORT

Pred Marsom serija zahtjevnih utakmica

Sutra u Novoj Gradiški Sloga dočekuje Marsoniju

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda