Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"

Početak pedagoške godine u obnovljenoj "Trnoružici" i napredak radova na dječjem vrtiću "Maslačak"

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.09.2018
Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"


 Početak tjedna obilježio je i novu pedagošku godinu za polaznike gradskih dječjih vrtića među kojima je i novoobnovljena „Trnoružica“. Polaznici Trnoružice sada borave u energetski obnovljenom prostoru gdje je postavljena toplinska izolacija podova, zidova i stropova, novi prozori i rasvjetna tijela te podovi i sanitarni čvorovi. Osim radova obnove nastojalo se očuvati i prepoznatljiv izgled ovog gradskog dječjeg vrtića te su izvedeni radovi na elementima pročelja zgrade. Vrijednost ovog projekta,  koji je mališanima omogućio bolje uvjete predškolskog odgoja, iznosi 1.541.911,23 kuna, od čega je 497.859,54 kuna sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na drugoj strani grada napreduje i energetska obnova Dječjeg vrtića „Maslačak“ u sklopu koje se izvode radovi na toplinskoj izolaciji zidova, stropova, podova i krova, zamjena vanjske stolarije, izgradnja solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnja energetski učinkovitog sustava hlađenja, radovi na kotlovnici, a postojeća unutarnja rasvjeta zamijenit će se novom. Trenutno se izvode radovi na toplinskoj izolaciji podova te zaštite od oborinskih voda. Grad Slavonski Brod prijavio je projekt obnove vrtića na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.011.541,37 kuna, od čega je EU sufinanciranje 551.859,28 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zovršetkom radova na „Maslačku“ svi gradski dječji vrtići bit će obnovljeni. Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića omogućili što bolji uvjeti predškolskog odgoja u posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.

Kako izgleda uređeni prostor Dječjeg vrtića „Trnoružica“ te kako napreduju radovi na dječjem vrtiću „Maslačak“ možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

Beauty lounge RITUAL by Marko Zirdum pretvara snove o sjajnoj i njegovanoj kosi u stvarnost

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi