Nova Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila

Donesena je nov Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja se tiče postupanja i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.03.2020
Nova Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila


 Ovom Odlukom se, za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19, određuje način postupanja i primjena karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta nakon ulaska u Republiku Hrvatsku.

Hrvatski državljani i strani državljani s odobrenim boravkom u Republici Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnome transportu, nakon utovara ili istovara robe, mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući sve propisane mjere samoizolacije te na poziv poslodavca obavljati daljnje prijevozničke aktivnosti bez vremenskog ograničenja boravka u kućnoj izolaciji. Ako vozači primijete simptome bolesti COVID-19, dužni su se telefonskim putem, radi dobivanja daljnjih uputa, odmah obratiti izabranom liječniku obiteljske medicine. 

Ako vozači iz točke II. stavka 1. ove Odluke nisu u mogućnosti, nakon utovara ili istovara robe, boraviti u kućnoj izolaciji u vlastitom domu, mogu koristiti smještaj u karanteni/samoizolaciji organiziranoj od strane poslodavca, a koja je prethodno potvrđena od nadležnih županijskih stožera civilne zaštite. 

Ako je boravak u karanteni/samoizolaciji kraći od 24 sata, vozači teretnih vozila dužni su dnevni odmor provoditi u prostoru kabine svog vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca. 

Ako vozači teretnih vozila međunarodnog transporta nisu u mogućnosti, iz objektivnih razloga, koristiti opisani smještaj iz toče II. i III. ove Odluke, mogu boraviti u prostoru karantene u organizaciji županijskih stožera civilne zaštite. Ako je boravak u karanteni kraći od 24 sata, vozači teretnih vozila dužni su dnevni odmor provoditi u prostoru kabine svog vozila parkiranog na parkiralištu karantene. Odredbe iz ove točke odnose se i na vozače koji voze za strane prijevoznike.

Prilikom boravka u kućnoj izolaciji ili u karanteni/samoizolaciji koju je organizirao poslodavac ili u karanteni koju su organizirali županijski stožeri civilne zaštite, vozači su se dužni pridržavati mjera propisanih za samoizolaciju.

Zadnje vijesti

35 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

U veljači otvaranje kafića i restorana?

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina