Nova generacija mladih stručnjaka strojarstva; imamo li trajnu investiciju za Hrvatsku ili najbolji izvozni proizvod?

Akademska zajednica od jučer je brojnija za 186 novih članova: 104 sveulilišna prvostupnika inženjera, 77 magistara inženjera i 5 sveučilišnih specijalista strojarstva dobilo je svoje diplome na svečanoj 32. promociji Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.02.2019
 Svečan dan za još jednu generaciju diplomanata brodsog Strojarskog fakulteta: svoj višegodišnji obrazovni put diplomama je danas okrunilo 186 mladića i djevojaka – budućnost Hrvatske. Dragica Stepić iz Sapca najuspješnija je među njima s prosjekom ocjena 5,0 te je proglaena najboljom studneticom generacije 2017./2018. Stekla je titulu magistre inženjerke strojarstva. Radi u struci, ali, zbog malih plaća općenito u Slavoniji, iako to baš ne želi, ne isključuje mogućnost odlaska iz Domovine. 

Stoga se, uz čestitke koje su zaslužili za svoj uspjeh, danas se nameće i pitanje: imaju li ovi mladi stručnjaci poslovnu perspektivu u Hrvatskoj ili izvan nje? Dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu prof. dr. sc. Ivan Samardžić smatra da imaju, a prorektor osječkog Sveulilišta u Osijeku, prof. dr.sc. Dražan Kozak poručuje diplomantima: budite naša trajna investicija, a ne najbolji izvozni proizvod!

Strojarski fakuktet osobito cijeni izvrsnost. I ove godine dekanovu i nagradu gospodarstvenika – suradnika u obrazovanju, dobilo je 20 studenata koji su ostvarili izvrstan prosjek ocjena iznad 4,5. Ova generacija diplomanata je, čini se, posljednja na Strojarskom fakultetu kao sastavnice osječkog Sveučilišta. Već slijedeća, trebala bi biti prva s fakulteta u sastavu Sveučilišta Slavonski Brod. Potporu konačnom početku rada brodskog Sveučilišta svojim su dolaskom na svečanu promociju iskazali predstavnici visokoobrazovnih institucija iz Zagreba, Osijeka, Koprivnice, Bjelovara, Požege i brojni gosti iz drugih gradova...
 
 

Zadnje vijesti

IZLAZNE ANKETE: Premoćna pobjeda HDZ-a, Restart koalicija debelo zaostaje

Postoje indikacije da osobe koje žive u zagađenijem okolišu imaju teže kliničke slike te da je u zagađenom okolišu viša stopa mortaliteta

Slabija izlaznost nego prije četiri godine, Brodsko-posavska županija ponovo pri dnu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika