Nova dragovoljna predaja oružja

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, dvoje građana su nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minskoeksplozivnih sredstava i streljiva u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, jučer pozvali policiju, koji su potom preuzeli veću količinu raznog streljiva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.07.2019
Nova dragovoljna predaja oružja


 U prvom slučaju, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, od 63-godišnjaka su preuzeli 261 komad puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 724 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm. U drugom slučaju, Policijsku postaju Okučani, nazvala je 67-godišnjakinja i prijavila, da je u dvorišnoj zgradi obiteljske kuće pronašla nepoznati paket, za kojeg misli da je eksploziv. Odmah po dojavi, na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i utvrdio da se radi o plastičnom eksplozivu PEP 500, težine 0,5 kilograma.

Građani i dalje mogu u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, dragovoljno predati ubojita sredstva bez straha od sankcija. Odmah po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, a više o akciji građani mogu saznati pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Zadnje vijesti

Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu