Nogometni veterani okupljeni u MNK Evergreen sastaju se dvaput tjedno

Rijetke su malonogometne ekipe u Slavonskom Brodu koje imaju prosjek od 50 godina starosti i više. Pogotovo ako te momčadi imaju redovite aktivnosti poput malonogometne ekipe Evergreen koja utorkom ima termin na umjetnoj travi u Tomici te su petkom na malo većem travnatom terenu na Migalovcima.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.05.2020
 Najstariji član Evergreena je Božo Vujeva poznati slavonskobrodski kardiolog koji je vrlo aktivan s obzirom da uz mali nogomet redovito igra i tenis. On je još 1984. godine u dvorani gimnazije Matija Mesić počeo s malim nogometom.

U posljednjih 5. godina malonogometna ekipa Evergreen igra međusobne utakmice protiv veterana Ruščice. U pravilu Evergreen ima više pobjeda, dok je na prvoj utakmici nakon stanke zbog Korona virusa pobjeda s 5:4 pripala veteranima Ruščice. 

Uz Božu Vujevu za Evergreen još igraju: Josip Rašić, Mladen Kožul, Živan Maletić, Stjepan Vinjarski, Pero Kovačević i Andrija Živković. Prvu utakmicu propustili su: Krešo Karlović, Igor Lazić, Marko Smolčić, Drago Matić, Ivan Ivezić i Mijo Alilović koji je samo na ovom susretu igrao za veterane Ruščice kojih nije bilo dovoljno pa je on popunio broj.

Za veterane Ruščice igraju: Damir Marijanović, Mato Mandžukić, Mladen Ivanković, Ivica Matić, Neno Kladarić, Zoran Gruičić, Antun Bilandžić, Damir Dadić i Ivica Ereš. U pobjedi s 5:4 protiv Evergreena trostruki strijelac bio je Damir Marijanović, dok su po jednom mrežu protivnika pogađali Mladen Ivanković i Mato Mandžukić.

Sastav Evergreena može se pohvaliti da su među uspješnijima na Božićnom malonogometnom turniru u kategoriji veterana preko 50 godina. Tako su 2017. godine osvojili 3. mjesto, godinu kasnije 2018. bili su prvaci, dok su prošle godine bili četvrti, ali su na cijelom turniru primili samo 1 gol.

Upravo je Božo Vujeva sa 65. godina na leđima prošle godine na Božićnom turnir izabran za najboljeg igrača kod veterana preko 50 godina, dok je godinu ranije bio najbolji strijelac.

Zadnje vijesti

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezane sa svatovima u Zagrebu

Donesena odluka o imenovanju Uprave Đuro Đaković Grupe na novo mandatno razdoblje.

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

VIJESTI

Priopćenje Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezane sa svatovima u Zagrebu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika