Nogometna obitelj Rosandić ima zanimljivu sportsku priču

Nogometna obitelj Rosandić ima zanimljivu sportsku priču. Dinko Rosandić dugogodišnji je kapetan Marsonije u kojoj je proveo svoje najbolje igračke dane. Nakon završetka nogometne karijere ostao je u nogometu u kojem radi kao trener. Trenutno je bez angažmana, dok je prošle sezone s puno uspjeha vodio sibinjsku Mladost. Njegov sin Antonio počeo je u Marsoniji, dok je danas član Belišća.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.05.2020


 Dinko Rosandić nogomet je počeo trenirati s 10. godina u Orioliku iz Oriovca. Sa 17. godina dolazi u ondašnji BSK (danas Marsonia) te ga klub nakon jedne sezone kada je postao punoljetan šalje na posudbu u susjedni Željezničar. U BSK se vraća u sezoni 1990/91 koja je ujedno bila posljednja za klub u bivšoj državi koji se tada natjecao u Međurepubličkoj ligi – sjever u kojoj su bili klubovi iz sjeverne Srbije, cijele Vojvodine, sjeveroistočne BiH te Slavonije i Baranje. Svoj prvi nastup za seniore BSK-a Rosandić je imao u 1. kolu na domaćem terenu protiv Vrbasa kod trenera Tomislava Čopa, a prvi gol postigao je u domaćoj pobjedi s 3:1 nad IEK Rudarom iz Kostolca. Kasnije u neovisnoj Hrvatskoj igrao je za Marsoniju te je ukupno u klubu odradio punih 10 sezona i u njima je odigrao 220 samo prvenstvenih utakmica. Ima i 3 prvoligaške sezone te je ukupno za BSK i Marsoniju u 10 sezone u prvenstvu postigao 13 golova.

Uz BSK i Marsoniju te matični Oriolik i Željezničar Dinko Rosandić još je igrao u Njemačkoj, pa u Cerniku, slovenskom Kopru, Slogi iz Nove Gradiške, dok je igračku karijeru zaključio u Slavoncu iz Starih Perkovaca u kojem je bio 4 i pol godine. U karijeri mu je glavna karakteristika bila velika borbenost te se nikada nije štedio.

Tamo gdje je završio igračku, a to su Stari Perkovci, počela je trenerska karijera Dinka Rosandića. U međuvremenu je položio UEFA A licencu za trenera. Osim što je trenirao klub iz Starih Perkovaca još je bio direktor Škole nogometa u Marsoniji s kojom je ušao u Prvu ligu, dok je Željezničar iz županijske uveo u Treću ligu. Još je radio u: Klakaru, Klokočeviku, Bukovlju te posljednje dvije sezone u Sibinju. U prvoj godini spasio je sibinjsku Mladost od ispadanja, a u drugoj ih je uveo u Međužupanijsku ligu Brod / Požega u kojoj se klub i danas natječe.

Njegov sin Antonio krenuo je očevim stopama i danas je član Belišća. Počeo je sa 6 i pol godina u obližnjem Vinogorcu iz Brodskog Vinogorja, da bi ubrzo prešao u limače Marsonije kod tadašnjeg trenera Zlatka Stepića. Sa 16. godina debitirao je u prvoj seniorskoj ekipi Marsonije kod trenera Miroslava Buljana. Nakon toga odlazi u kadete Osijeka, pa u juniore zagrebačke Lokomotive koja ga je posudila u Lučko. Prvi profesionalni ugovor potpisao je u Kopru u kojem se nakon jedne sezone morao vratiti u Marsoniju iz razloga što je klub sa slovenskog primorja izbačen u županijsku ligu. Nakon dvije sezone među Bijelo – crnima od početka ovogodišnjeg prvenstva igra za Belišće.

Dok traje stanka u prvenstvu mlađi Rosnadić je u rodnom gradu u kojem svakodnevno i individualno trenira. Također i on – line obavlja fakultetske obaveze s obzira da studira u Osijeku pa je to i glavni razlog igranja u Belišću.

Ono što povezuje Dinka i Antonija Rosandića je podatak da su obojica igračku karijeru počeli na poziciji napadača. Kasnije su se afirmirali Dinko na liberu u obrani, a Antonio na desnom boku.

Zadnje vijesti

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Biljni otpad se ne spaljuje već kompostira

Šest medalja u Kutini za brodske atletičare

VIJESTI

Kampanja #vidimte – Međunarodni dan rijetkih bolesti

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“