Nogometaši Slobodnice startali s pobjedom

Ovaj vikend počelo je prvenstvo u obje skupine novoformirane Prve Županijske nogometne lige.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.08.2020


 U skupini zapad Slobodnica je na domaćem terenu ugostila Mladost iz Brđana koja je prošle sezone u Drugoj Županijskoj ligi – zapad osvojila 2. mjesto. Domaći su u ovom susretu imali laganu ulogu favorita koju su na kraju i opravdali s pobjedom od 2:0.

U 1. kolu obje ekipe nisu nastupile u svojim najboljim sastavima. Tako su kod Slobodnice nedostajali Viktor Tomić i Marko Puškarić, dok je više izostanaka bilo u ekipi iz Brđana. Tako trener Slavko Grbić nije imao: Darija Starčevića, Krešimira Filipovića, Vinka Balunovića te Marija i Ivana Vlaovića. Gledajući svih 90 minuta Slobodnica je bila bolja te je zasluženo došla do početna 3 boda i pobjede s 2:0, premda je i Mladost iz Brđana imala svojih prigoda.

Od početka je Slobodnica imala inicijativu te je prijetila preko: Petra Brice i 2 puta preko svog najboljeg strijelca Silvija Velića, dok je svoj udarac iz daljine probao još jedan bivši član Željezničara Filip Barukčić. Za goste se u dobroj situaciji našao Stjepan Starčević, ali nije bio precizan. Do zasluženog vodstva Slobodnica dolazi u 28. minuti kada je Luka Panijan dobro prošao po lijevoj strani i onda povratnom uposlio Ivana Lovića koji je precizan za 1:0. Samo 2 minute kasnije gosti iz Brđana mogli su do poravnanja kada se Ivan Rodić našao u prigodi, ali je na golu zelenih Matej Vukotić otklonio opasnost. Na drugoj strani je Barukčić iz slobodnog udarca zaprijetio Filipoviću na golu Mladosti iz Brđana, ali je šutirao malo pokraj gola. Do još bolje prigode za poravnanjem gosti dolaze u 35. minuti kada je Rodić poslao dobru loptu pred gol, dok je udarac Ivana Vlainića iz blizine odlično ispod grede obranio Vukotić. Vrlo dobro i sadržajno prvo poluvrijeme zaključio je strijelac vodećeg pogotka za Slobodnicu Lović koji je na povratnu Velića poslao loptu malo preko okvira gola. U drugom poluvremenu nije bilo toliko sadržajno, dok se prvi u prigodi za domaće u 55. minuti našao Panijan, ali nije dobro zahvatio loptu koja je bila lak plijen za vratara Filipovića. Isti igrač nešto kasnije bio je u još jednoj dobroj situaciji pred gostujućim golom, ali je sada na ubačaj Ivanovića poslao loptu malo pokraj vratnice. Niti u svom trećem pokušaju Panijan u 75. minuti nije uspio postići pogodak nakon što ga je dobro uposlio Bazina, ali ovoga puta dobro je na golu Mladosti reagirao Zvonimir Filipović. Kada već Panijan nije uspio zabiti u 76. minuti odlučio je upisati svoju drugu asistenciju ovoga puta za Tomislava Bazinu koji je iz blizine točan za konačnih Slobodnica – Mladost (Brđani) 2:0. 

U sljedećem 2. kolu Prve ŽNL – zapad Slobodnica će na gostovanje u Davor kod Posavca, dok će Mladost u Brđanima ugostiti jednog od favorita ovog natjecanja Omladinac iz Vrbove.

Zadnje vijesti

Pleternica od Nove godine postaje Tax free grad

Humanitarna akcija Srednje medicinske 'Svi za našu Lavicu'

Udruga Studio B provela istraživanje o rodnom nasilju na području Brodsko-posavske županije

FOTO GALERIJA

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

'Big Bike Racing' okrunio sjajnu sezonu domaćinstvom završne svečanosti sezone u disciplini Oldtimer moto utrke