Nogometaši Podvinja očekivali su bolji plasman u 1. ŽNL – istok

Nogometaši Podvinja jesensku polusezonu u skupini istok Prve Županijske lige završili su na 10. mjestu sa 17 osvojenih bodova. U klubu su se orijentirali na domaće mlade snage koji su tijekom prvog dijela prvenstva imali uspona i padova. Stoga su se Podvinjci pokazali više kao domaćinska momčad, dok su na gostovanjima bili lagan zalogaj svima.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.01.2021


 Novi sustav natjecanja u svim Županijskim nogometnim ligama koji je krenuo od ove sezone i sama reorganizacija Podvinje je vratila u Prvu Županijsku ligu. Klub se za ipak nešto ozbiljniji rang natjecanja odlučio ekipirati u svim strukturama, pa je tako uoči početka nove sezone došlo do promjene predsjednika. Umjesto Zorana Kustora koji je i dalje ostao u klubu, funkciju prvog čovjeka NK Podvinje preuzeo je dugogodišnji igrač i trener u školi nogometa Ivan Zorić.

Uz Zorića koji je ovog ljeta postao predsjednikom Podvinja, novi je i trener prve momčadi, odnosno seniora. Doduše novi je samo zato što Žute nije vodio u prošloj sezoni, dok je Darko Mirković tzv. legenda kluba koji je u klubu više od 20 godina. Osim što je bio dugogodišnji igrač, radio je u omladinskom pogonu, dok mu je ovo treći dolazak na klupu seniorske momčadi koja je prvi dio sezone završila na 10. mjestu sa 17 bodova.

U tih 6 domaćih utakmica nogometaši Podvinja zabilježili su 4 pobjede i to nad ekipama iz: Klakara, Jaruga, Starih Perkovaca i Vrpolja, dok su jedini bod  s njihovog terena odnijeli Graničar iz Slavonskog Šamca i jesenski prvak Budainka Kolonija. Prema tome momčad trenera Darka Mirkovića nije poražena u jesenskoj polusezoni na svom  terenu na kojem je osvojila 14 bodova uz gol razliku od 10:5. Zato statistika nije dobra na gostovanjima na kojima je zabilježena samo jedna pobjeda, odnosno 3 boda i to u Garčinu, dok je doživljeno 6 poraza uz gol razliku od 7 datih i čak 25 primljenih golova. To je upravo razlog mladost ekipe koja u Podvinju ima prosjek od 21. godine.

Tijekom jesenske polusezone za Podvinje je nastupilo 26 igrača među kojima su sve utakmice odigrali: Ivan Krijan, Gabrijel Pavić i Matej Abramović, dok je Borna Jovanovac sa 6 golova najbolji klupski srijelac.

U Podvinju su zadovoljni s kvalitetom lige u kojoj se natječu pogotovo što su u njoj klubovi iz njihovog susjedstva poput: Tomice, Podcrkavlja, Budainka Kolonije i ostalih. Ti dvoboji uvijek privlače gledatelje i svi klubovi u nižim ligama nadaju se da će im ako se smiri situacija s pandemijom dozvoliti prvo nastavak prvenstva, a onda i gledatelje na utakmicama.

U podvinjskoj Školi nogometa "Franjo Zvonarević" su 4 kategorije, dok najbolji plasman imaju juniori koji su na polusezoni trenutno na vodećoj poziciji. Njih vodi Matej Pajković koji je ujedno igrač seniorske momčadi.

U Podvinju je u posljednje vrijeme puno toga napravljeno na samoj infrastrukturi pogotovo je uređena sama unutrašnjoj. Tako su svlačionice za igrače i suce dobile pristojan izgled, dok je sređen i sanitarni čvor kao i klupske te društvene prostorije.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet