Nogometaši Podvinja krenuli s pripremama za nastavak sezone

Desetoplasirana momčad skupini istok Prve Županijske lige Podvinje prvog dana veljače krenula je s pripremama za mogući nastavak sezone.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.02.2021


 Trener Darko Mirković u kadru ima 20 igrača među kojima su svi koji su završili jesensku polusezonu. Prema tome, Žuto – plave nitko nije napustio, dok je ove zime stiglo jedno novo ime i to Josip Kljajić koji nije 6 mjeseci igrao, dok mu je posljednji klub bio Slavonac iz Bukovlja. U Podvinju imaju za cilj postati stabilan član lige u kojoj se natječu, a pritom žele afirmirati svoje mlade igrače.

Veliku većinu bodova i to 14 nogometaši Podvinja ove sezone osvojili su na domaćem terenu na kojem su bez poraza. Samo su Graničar iz Slavonskog Šamca i jesenski prvak Budainka Kolonija osvojili bod u sjevernom slavonskobodskom naselju. Upravo je taj susret protiv vodeće Budainka Kolonije, momčad Podvinja dobro odigrala, a sve je lijepim golom za 1:1 začinio prvi klupski strijelac Borna Jovanovac.

Tijekom jesenske polusezone za Podvinje su samo nekoliko utakmica odigrali: Krešo Didić, Martin Lucić, Ivan Jovanovac i Tomislav Budeš koji je iz Jajca, ali studira u Slavonskom Brodu. Ukoliko oni na proljeće budu na raspolaganju, olakšat će izbor igrača za prvu postavu treneru Darku Mirkoviću. Podvinjce u nastavku očekuju gostovanja na: Budainci, Slavonskom Šamcu, Klakaru, Jarugama, Starim Perkovcima i Vrpolju. Zato će na domaćem terenu Žuto – plavi imati utakmicu više, dok im dolaze klubovi iz: Garčina, Velike Kopanice, Starog Topolja, Tomice, Gornje Bebrine, Donje Vrbe i Podcrkavlja.  

Poznato je da je u Podvinju puno toga napravljeno oko infrastrukture, a pogotovo je uređena unutrašnjost. Tako su sređene svlačionice za domaće i gostujuće igrače kao i suce, dok je dotjeran sanitarni čvor kao i klupska prostorija. Sada kada su zimski uvjeti, puno im u radu pomaže pomoćni teren, dok na glavnom imaju rasvjetu koja im služi samo za trening.

U podvinjskoj Školi nogometa "Franjo Zvonarević" su 4 kategorije, dok juniore koji su na polusezoni trenutno na vodećoj poziciji trenira Matej Pajković. Mlađi pioniri su kod Borne Jovanovca, a o starijima brine Bojan Kotrljanović. Najmlađi uzrasti su limači i limačići, a njih vodi Saša Adamović, dok je predsjednik škole Igor Lončarić.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet