Nogometaši Oriolika ulaze u završnicu priprema

Nogometašima Oriolika iz Oriovca do početka prvenstva ostale su još dvije utakmice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.08.2019


 Današnja službena u pretkolu Kupa Hrvatske na gostovanju u Suhopolju te ove subote u Čačincima protiv domaće Mladosti. U prvenstvu Treće lige – istok Oriovčani imaju težak raspored koji im u prva 4. kola donosi 3 utakmice na gostovanjima, a samo jednu na domaćem terenu.

Kroz ovoljetne pripreme nogometaši oriovačkog Oriolika odigrali su 6 prijateljskih utakmica u kojima su zabilježili 5 pobjeda i samo 1 poraz i to s 3:1 u Srebreniku od domaćeg drugoligaša Federacije BiH Seone. Istu momčad Crveni su dobili u Oriovcu s 1:0, dok su pobjede još izborene s 3:2 nad Slavijom iz Pleternice te sa 4:2 protiv Omladinca iz Gornje Vrbe. Prošlog vikenda Oriolik je osvojio turnir u Brodskom Stupniku svladavši prvo BONK iz Bebrine s 3:1, a onda u finalu s 2:0 i Svačić iz Starog Slatinika. Od strijelaca u pripremama najviše golova i to 6 postigao je Goran Jurić.

Trener Dujić u kadru ima 18 igrača od kojih u svlačionici za razliku od prošle sezone više nisu: Jašarević, Majstorić, Nikičić i Plemenčić. Od novih imena stigla su braća Zdravko i Josip Gospočić iz novogradiške Sloge, dok se u klub iz Batrine vratio korisni Krunoslav Dubravac. Povratnik je i mladi Toni Bošnjaković koji je bio u juniorima Rijeke, kao i pričuvni vratar Stjepan Zeba koji je bio u susjednom Slavoncu iz Slavonskog Kobaša. Tu je i spomenuti mladi napadač Silvio Velić koji je sa 4 gola drugi strijelac u pripremama i koji bi mogao zamijeniti napadača Josipa Majstorića. Veliki dobitak za Crvene bit će i oporavljeni stoper Matej Marušić kojem će zbog duge stanke trebati nekoliko mjeseci kako bi se vratio u ritam i pravu formu.

Danas su nogometaši Oriolika u Suhopolju protiv istoimene domaće ekipe odigrali prvu službenu utakmicu u ovoj sezoni koja je ujedno bila i posljednja prava provjera uoči početka novog prvenstva. Pojedini smatraju da će Treća liga – istok u novoj sezoni biti slabija, međutim, tako ne smatra trener Oriolika Robert Dujić.

Do početka prvenstva i gostovanja u Čepinu, nogometaši Oriolika ove subote, 17. kolovoza odigrat će u Čačincima protiv domaće Mladosti posljednju provjeru.

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu