Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Jelisavcu

Domaći Vihor je do sada u prvenstvu na svom terenu primio samo jedan pogodak.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.03.2019
Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Jelisavcu


 Nogometaši u Trećoj HNL – sjeveroistok ovog vikenda odradit će 18. dionicu u kojoj će od sva 3 kluba s područja Brodsko – posavske županije samo Oriolik igrati kod kuće, dok će preostala 2 kluba na gostovanja. Tako se ove subote, 16. ožujka od 15,30 u Oriovcu sastaju domaći Oriolik i Slavija iz Pleternice, dok će u isto vrijeme u Belišću istoimeni domaćin ugostiti Slogu iz Nove Gradiške. Na gostovanje ove subote ide i Marsonia koja se u u Jelisavcu sastaje s Vihorom.

U Marsoniji su više nego zadovoljni s učinkom u prva 2. kola na otvaranju nastavka prvenstva Treće lige – sjeveroistok. Osvojeno je maksimalnih 6 bodova, dok je iz Koprivnice stigla prva gostujuća pobjeda u ovoj sezoni. Ti bodovi potvrđeni su prošlog vikenda na domaćem terenu s pobjedom od 1:0 protiv ove zime pojačane požeške Slavonije. S obzirom da je Marsonia od početka sezone ostala bez 9 igrača (Gavrić, Radelić - Žarkov, Mihaljević, Kalanj, Bundavica, Đerek, Podanović, Erić i Golemović), a da nije bilo dolazaka novih zvučnih pojačanja, treći trener u ovogodišnjem prvenstvu nakon Roberta Špehara i Domagoja Kosića, domaći mladi stručnjak Braslav Ostojić za sada radi jako dobar posao.

Braslav Ostojić (foto: BrodPortal)

Pred Marsonijom je ove subote teško i zahtjevno gostovanje u Jelisavcu kod domaćeg Vihora koji se na ljestvici nalazi na 3. mjestu s 3 boda iza drugoplasiranog Čepina. S druge strane Bijelo – crni su na 7. poziciji te za subotnjim protivnikom zaostaju 5 bodova. Jelisavac je neosvojiva tvrđava za sve klubove u ligi budući je Vihor u 8 utakmica zabilježio 7 pobjeda, dok je samo Bedem iz Ivankova jedini izvukao bod odigravši 0:0. Osim toga Vihor ima odličnu obranu koja je na domaćem terenu u cijelom prvenstvu do sada primila samo jedan jedini pogodak.

Protiv požeške Slavonije treći žuti karton zaradio je mladi Karlo Baričević pa njega neće biti u Jelisavcu, dok je i dalje ozlijeđen Bruno Katanić koji je propustio i posljednju domaću utakmicu. Najteži poraz do sada u sezoni momčad iz Jelisavca doživjela je baš od Marsonije na Stadionu uza Savu s 5:2. U toj utakmici su po 2 gola za Bijelo – crne dali Gudelj i Bundavica, dok se jednom među strijelce upisao i Đerek.

Gudelj i Bundavica (foto: BrodPortal)

Ako je Vihor na svom terenu u sezoni primio samo 1 gol, vratar Marsonije Ajdin Memović bio je u prva 2. kola bez pravog posla. On je svoju mrežu u Koprivnici i protiv Slavonije sačuvao netkanutom, međutim, sigurno je da će u Jelisavcu imati puno posla.

Početne dvije pobjede dale su igračima Marsonije dodatno samopouzdanje, dok je Vihor u subotnjoj utakmici koja počinje u 15,30 lagani favorit, ali to ne mora ništa značiti.

Klupa NK Marsonia (foto: BrodPortal)

Zadnje vijesti

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Još jedan 'genijalac' pokušao ishoditi novu vozačku dozvolu, iako mu je stara oduzeta u Italiji

Prošle godine u Brodsko-posavskoj županiji 230 razvoda

FOTO GALERIJA

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save